KOHALIK VAADE. Antonio Tajani mässis natsionalismi ELi lipu sisse

Jure Brankovič
, ajakirjanik, Ljubljana
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi itaallasest president Antonio Tajani eelmisel pühapäeval kohe Sloveenia piiri ääres asuvas Triestes, kus mälestati Jugoslaavia partisanide Teise maailmasõja järel toime pandud itaallaste massimõrva Istrias ja Dalmaatsias. 
Euroopa Parlamendi itaallasest president Antonio Tajani eelmisel pühapäeval kohe Sloveenia piiri ääres asuvas Triestes, kus mälestati Jugoslaavia partisanide Teise maailmasõja järel toime pandud itaallaste massimõrva Istrias ja Dalmaatsias. Foto: Stefano Cavicchi/Lapresse/Zuma Press/Scanpix

Euroopa Parlamendi itaallasest president Antonio Tajani kuulutas rahvahulga ees: «Elagu Itaalia Istria, elagu Itaalia Dalmaatsia!». Ka kõige hullem euroskeptik poleks suutnud Sloveenias ja Horvaatias teha oma sõnadega suuremat kahju Euroopa Parlamendi mainele ning Euroopa Liidu (EL) ideaalidele.

Peatsete Euroopa Parlamendi valimiste eel kulutab Brüssel palju raha oma maine parandamiseks. Nad veavad lennukitäite kaupa ajakirjanikke ja Instagrami-staare Brüsselisse, et tutvustada neile vaba Euroopa suurepäraseid võimalusi. Euroopa mainekujundajad püüavad igati inimestele näidata, kui olulist osa mängib EL nende elus, nii et nad läheks mais europarlamenti valima ja annaks sellega Brüsselile legitiimsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles