Anett Kontaveit võib Dubai tippturniiril kohtuda edu korral maailma esireketiga

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Nikku / imago/Xinhua

Eesti tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 20.) osaleb pühapäeval Dubais algaval kõrgetasemelisel Premier 5 kategooriasse kuuluval tenniseturniiril, kui kohtub avaringis hiinlanna Shuai Zhangiga (WTA 40.). Matš toimub kas homme või esmaspäeval.

15. asetusega Kontaveit on võitnud Zhangi vastu seni mõlemad peetud kohtumised. Kui 2018. aastal alistas eestlanna Zhangi kõvakattega Wuhani turniiril 16 parema hulgas tulemusega 6:4, 4:6, 6:1, siis 2015. aastal Kanadas peetud Vancouveri ITFi turniiri avaringis lahkus väljakult samuti võitjana Kontaveit, kes teenis toona 3:6, 6:4, 6:1 võidu.

Kui 23-aastast eestlannat saadab Dubais edu, siis teises ringis läheb ta vastamisi tšehhitari Barbora Strycova (WTA 49.) ja hispaanlanna Carla Suarez Navarro (WTA 26.) vahelise matši võitjaga. Kolmandas ringis võib Kontaveit kohtuda aga maailma esireketiga, jaapanlanna Naomi Osakaga, kes on avaringis vaba ning läheb teises ringis vastamisi kas prantslanna Kristina Mladenoviciga (WTA 64.) või Omaani tennisisti Fatma Al-Nabhaniga (WTA 403.).

Naomi Osaka.
Naomi Osaka. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Seejuures kohtus Kontaveit Osakaga viimati aasta tagasi just Dubai turniiril 16 parema hulgas, kus pidi tunnistama endast aasta jagu noorema konkurendi paremust numbritega 2:6, 6:7 (5). Kokku on nad omavahel kohtunud kolmel korral ning seis on 3:0 jaapanlanna kasuks. Osaka teenis võidu ka 2016. aastal Tokyos peetud WTA-turniiril skooriga 6:2, 6:0 ning 2015. aastal ITFi turniiril Surbitonis numbritega 6:4, 6:7 (5), 6:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles