Toompeal tunnustati EV100 algatuse aktiivsemaid osalejaid

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste Vabariigi raames jagati lastele välja ligi 16 000 passi, millest juubeliaastal täideti erinevate muuseumide ja külastuskeskuste templitega ligi 90 passi. Tänutäheks kingiti passi täitnud lastele Laste Vabariigi kuldvapp.
Laste Vabariigi raames jagati lastele välja ligi 16 000 passi, millest juubeliaastal täideti erinevate muuseumide ja külastuskeskuste templitega ligi 90 passi. Tänutäheks kingiti passi täitnud lastele Laste Vabariigi kuldvapp. Foto: Aron Urb / EV100

Reed, 15. veebruaril anti Riigikogus üle kuldvapid kõige aktiivsematele EV100 algatuse „Laste Vabariik“ osalejatele. Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud elamustuur külastas 2017. aastal 53 paika üle Eesti ning kutsus üles noori Laste Vabariigi passiga avastama muuseume ja elamuskeskusi.

„EV100 laste- ja noorteprogrammi üks suurimaid ettevõtmisi „Laste Vabariik“ viis killukese Eesti kultuuri mitmesse paika üle Eesti ning kinkis sel moel tuhandetele lastele ühise kultuurikogemuse,“ ütles Riigikantselei EV100 programmijuht Maarja-Liisa Soe. „Suur rõõm on, et ligi sada last innustus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud algatusest ja külastas juubeliaastal kokku 31 muusemi või elamuskeskust. Need agarad noored saavad täna tunnustuseks vapi ja ringkäigu Riigikogus,“ märkis ta.

Galeriid tänusündmusest vaata SIIT

„Laste Vabariik“ tuuritas mööda Eestit ratastel 2017. aasta 8. septembrist 25. maini, ühendas teatri, mängud ja töötoad. Igas peatuspaigas sai näha „Laste Vabariigi“ auks loodud lavastust, avastada Eestit omanäolisel labürint-mängualal ning osaleda töötubades. Teatrietendusest said osa ka ealmustuuri külastanud lapsed ja noored. Kõigile osalejatele anti Laste Vabariigi passid, kuhu oli võimalik juubeliaastal koguda tähiseid muuseumitest ja elamuskeskustest üle Eesti.

EV100 algatus „Laste Vabariik“ sündis Lastekirjanduse Keskuse ja Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna koostöös eesmärgiga võimaldada lastele ja nende peredele väärtuspõhist kultuurikogemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles