Pep Guardiola rekordostust: ma ei saa talle mänguaega anda

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola (vasakul) ja Riyad Mahrez.
Pep Guardiola (vasakul) ja Riyad Mahrez. Foto: CARL RECINE / REUTERS

Manchester City jalgpalliklubi peatreener Pep Guardiola tunnistas, et ta on kurb, kuna eelmisel suvel rekordilise 60 miljoni euro eest Inglismaa tippklubiga liitunud ründaja Riyad Mahrez ei saa piisavalt mänguaega, ehkki põhjus pole alžeerlase puudulikus mänguvormis.

27-aastane Mahrez on käimasoleval hooajal pääsenud väljakule vaid episoodiliselt ning pärast 30. detsembril Southamptoni üle saadud 3:1 võitu pole endine Leicester City tähtmängija Premier League’is isegi mitte algkoosseisus väljakule jooksnud.

Kuna Raheem Sterling, Leroy Sane ja Bernardo Silva on näidanud ennast heast küljest, siis Mahrez pole lihtsalt pildile pääsenud. Seejuures on neist kaks esimest sel hooajal kahe peale löönud Inglismaa kõrgliigas 20 väravat.

«Mina olen see põhjus, miks ta pole mänguaega saanud. Tema pole absoluutselt süüdi,» ütles Guardiola. «Ma olen kurb, kuna ta on treeningutel võrratu ning väga talendikas mängija, aga meil on parasjagu koosseisus viis ründajat, kes on kõik tippvormis,» selgitas 48-aastane hispaanlane.

«Ta on mängija, kellega oleme rahul, kuid kahjuks on temaga nii. Ta väärib kindlasti rohkem mänguminuteid, aga ma ei saa talle neid anda, mul on kahju. See on kõik, mida ma võin öelda,» lisas Guardiola.

Senise hooaja jooksul oma üheksast väravast neli väljaspool Premier League’i löönud Mahrez võib saada City ridades oma võimaluse täna, kui valitsev Inglismaa meisterklubi kohtub Inglismaa liigakarikasarja viiendas ringis võõrsil Eesti aja järgi algusega kell 19.30 Newport County meeskonnaga.

«Tal pole lihtne mängu sekkuda olukorras, kus ta pole saanud regulaarselt mänguaega. Aga kui anda talle viis või kuus kohtumist järjest mängida, siis ta võib tõusta Sterlingi või Bernardoga samale tasemele. Kui ta mängis neli või viis matši järjest, siis ta oli uskumatu ning paists väga hästi silma. Mul pole mingeid kahtlusi tema võimetes. Lihtsalt tuleb võidelda edasi ning küll saabub ka tema aeg,» rääkis Guardiola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles