Süüria kurdiväed: ISISele on jäänud 700 ruutmeetrit (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baghuzi linn Süürias.
Baghuzi linn Süürias. Foto: Antoine Chauvel/SIPA/Scanpix

USA toetatud Süüria kurdivägede (SDF) teatel kontrollib ISIS oma viimases tugipunktis nüüdseks vaid 700-ruutmeetrist ala, vahendab CNN.

SDF alustas pealetungi ISISe Süüria idaosas asuvale viimasele kantsile, Baghuzi linnale, läinud nädalavahetusel.

Kurdivägedel on õnnestunud džihadistid pmber piirata, kuid pealetungi on aeglustatud, et mitte viga teha tuhandetele tsiviilelanikele, keda ISIS inimkilbina kasutab, ütles SDFi operatsioonide ülem Chia Kobani. Lisaks soovib SDF vabastada ISISe käes viibivad vangid.

Naised ja lapsed Süürias Baghuzi linna lähedal oma varaga istumas. 
Naised ja lapsed Süürias Baghuzi linna lähedal oma varaga istumas. Foto: RODI SAID / REUTERS

«Ei lähe enam kaua, teatame maailmale head uudist lähipäevil – ISISe terrorirühmitus on leidnud oma lõpu,» lisas Kobani.

Oma tipphetkeil kontrollis ISIS piirkondi Iraagis ja Süürias, ala oli pea sama suur kui Portugal. Džihadistide võimu all elas enam kui 10 miljonit inimest.

Kobani lisas, et SDFi pingutused ei lõpe ISISe sõjalise kohaloleku hävitamisega. «Edaspidi keskendume mitteaktiivsete ISISe rakukeste vastu võitlemisele, et tagada regiooni ja siin elavate inimeste julgeolek.»

Ta ei täpsustanud, kui palju võitlejaid ja tsiviilelanikke linnas hetkel usutakse olevat.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles