ELU24 SUUR FOTOLUGU: hoki ja pildistamised ehk selline oli Victor Crone'i viimane nädal enne superfinaali (2)

Tondiraba jäähall, Tallinn. 13.02.2019. Victor Crone fotolugu: fotosessioon LPga. Foto: Madis Sinivee/Postimees Grupp Foto: Madis Sinivee /
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsist pärit Victor Crone (27) tuli, nägi ja võitis Eesti Laul 2019 võistluse. Elu24 jälgis muusiku tegemisi umbes nädala jagu enne suurt finaali, et tuua teieni meeleolukas fotolugu sellest, kuidas Victorist sai Eesti Laulu võitja.

Elu24 kohtus Victoriga esimest korda 8. jaanuaril Tallinnas, veidi enne seda, kui Tartus Eesti Laulu poolfinaalid algasid.

Victor tunnistas toona, et loodab südamest, et ta võetakse Eestis omaks. «Ma lihtsalt tunnen, et kuna ma olen Rootsist, siis loodetavasti eestlastele sobib see, et ma siin olen ja nad võtavad mu omaks,» sõnas ta.

Neljapäev, 7. veebruar: Victor saabub suure finaalvõistluse eel Tallinnasse. Sombusele ja hallile ilmale vaatamata oli ta siiski heatujuline ning vestles kaasreisijaga, kellega paistis olevat tutvunud vaid loetud hetked varem. Victor, Tallinna lennujaam ja taksod: lennujaama eest leiab alati pika rivi taksosid ja kui tavaliselt hüppavad inimesed kõige lähemasse taksosse, siis Victor kõndis hoopis taksorivi kõige esimese taksoni ja istus selle juhi autosse, kes rivis kõige kauem oodanud oli.
Neljapäev, 7. veebruar: Victor saabub suure finaalvõistluse eel Tallinnasse. Sombusele ja hallile ilmale vaatamata oli ta siiski heatujuline ning vestles kaasreisijaga, kellega paistis olevat tutvunud vaid loetud hetked varem. Victor, Tallinna lennujaam ja taksod: lennujaama eest leiab alati pika rivi taksosid ja kui tavaliselt hüppavad inimesed kõige lähemasse taksosse, siis Victor kõndis hoopis taksorivi kõige esimese taksoni ja istus selle juhi autosse, kes rivis kõige kauem oodanud oli. Foto: Madis Sinivee

Nooremas eas mängis Victor ka jäähokit. Nüüd meeldib talle pigem merel käia. 

«Kitarri mängimisega tegin ma algust kuskil 12-aastasena ning umbes 14-15-aastaselt alustasin lugude kirjutamisega,» sõnas Victor.

«Mäletan, et mängisin alati peale hokimänge kitarri, sest see rahustas mind ja aitas vabaneda pingetest, mis mängu ajal olid tekkinud.»

Esmaspäev, 11. veebruar: Jäähoki koos TV3-ga. Ühel pärastlõunal andis Victor intervjuu TV3 «Seitsmestele», aga tegu polnud mitte niisama intervjuuga - see leidis aset hoopis jääl, kus Victoril tuli oma oskusi näidata. 
Esmaspäev, 11. veebruar: Jäähoki koos TV3-ga. Ühel pärastlõunal andis Victor intervjuu TV3 «Seitsmestele», aga tegu polnud mitte niisama intervjuuga - see leidis aset hoopis jääl, kus Victoril tuli oma oskusi näidata. Foto: Madis Sinivee

Jäähokist pole ta samuti loobunud ning paistab, et ka ajakirjandusele meeldib Victori huvitav hobi - vaid loetud päevade jooksul sai ta hokiriided selga ajada mitu korda järjest.

Kolmapäev, 13. veebruar: Intervjuu LP-ga Tondiraba jäähallis, mille tarbeks kandis Victor Eesti hokikoondise särki. Et saada häid kaadreid, tegi fotograaf Jaanus Lensement jääl väga ohtlikke manöövreid - näiteks ronis ta hokivärava otsa.
Kolmapäev, 13. veebruar: Intervjuu LP-ga Tondiraba jäähallis, mille tarbeks kandis Victor Eesti hokikoondise särki. Et saada häid kaadreid, tegi fotograaf Jaanus Lensement jääl väga ohtlikke manöövreid - näiteks ronis ta hokivärava otsa. Foto: Madis Sinivee

Eesti Laulu finaali eel on artistide graafikud tihedad: pressikonverentsid, erinevad fotosessioonid ja intervjuud ning paljud muud lisaprojektid.

Teadupoolest hõlmab Eesti Laul väga suure osa artisti elust, seega uuris Elu24, kas Victor selleks kõigeks ikka ka valmis on? «Absoluutselt! Ma olen valmis, see saab lõbus olema.»

Teisipäev, 12. veebruar: Victor Crone Eestifoto stuudios reklaamfotosid tegemas. 
Teisipäev, 12. veebruar: Victor Crone Eestifoto stuudios reklaamfotosid tegemas. Foto: Madis Sinivee/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Tänavuse võiduloo «Storm» autoriteks on Victor Crone, Vallo Kikas, Fred Krieger ja Stig Rästa.

«Struktuurilt on see lugu pigem lihtne. Mõne looga on nii, et sõnad lihtsalt tulevad viie minutiga ja «Stormi» puhul tegime küll salmid üpris ruttu, aga refrään võttis meil aega, katsetasime erinevaid variante,» selgitas Victor. 

Teisipäev, 12. veebruar: Victor ja euroloo kaasautor Stig Rästa käisid koos EestiFoto stuudios reklaamfotosid pildistamas. 
Teisipäev, 12. veebruar: Victor ja euroloo kaasautor Stig Rästa käisid koos EestiFoto stuudios reklaamfotosid pildistamas. Foto: Madis Sinivee

Millal täpselt Victor muusikaga alustas, ta enam ei mäletagi. «Päris varakult.»

«Mu isal oli plaadimängija, millega talle meeldis muusikat mängida. Arvan, et huvi muusika vastu tekkis sealt,» meenutas noormees. 

Tohutut lavanärvi Victoril igatahes enam eriti ei ole. «Pisut, aga olen õppinud sellest üha enam üle olema.»

Reede, 15. veebruar: Eesti Laul 2019 proov. Tegemist oli viimase prooviga Saku Suurhallis, kus publikut kohal polnud. Juba järgmisel päeval toimunud peaproov ning saate läbimäng toimus publiku silme all.
Reede, 15. veebruar: Eesti Laul 2019 proov. Tegemist oli viimase prooviga Saku Suurhallis, kus publikut kohal polnud. Juba järgmisel päeval toimunud peaproov ning saate läbimäng toimus publiku silme all. Foto: Sander Ilvest

Kui veel jaanuarikuu alguses, mil Elu24 Victoriga esimest korda kohtus, tunnistas ta, et seni tohutut tähelepanu pressi poolt pole olnud, siis vahetult enne finaali oli lugu kardinaalselt teine - ajakirjanikke huvitas Victor väga.

Reede, 15. veebruar: Eesti Laul 2019 pressikohtumine Saku Suurhallis. Ajakirjanikel oli võimalik Victori käest küsida põnevaid küsimusi tervelt 15 minutit jutti.
Reede, 15. veebruar: Eesti Laul 2019 pressikohtumine Saku Suurhallis. Ajakirjanikel oli võimalik Victori käest küsida põnevaid küsimusi tervelt 15 minutit jutti. Foto: Sander Ilvest

16. veebruaril toimunud peaproov läks Victoril hästi ning «Storm» kõlas just nõnda jõuliselt nagu see pidigi. Victor tundus juba peaproovis favoriit, sest ka päeval toimunud etteaste ajal kisas publik korralikult.

16. veebruar, laupäev: Eesti Laul 2019 finaali peaproov. Victor astus lavale kolmandana, see oli viimane proov enne õhtust suurt finaalkontserti. 
16. veebruar, laupäev: Eesti Laul 2019 finaali peaproov. Victor astus lavale kolmandana, see oli viimane proov enne õhtust suurt finaalkontserti. Foto: Konstantin Sednev

Iroonilisel kombel oli Victor backstage'is samas ruumis koos Uku Suviste ja Stefaniga. Just needsama «kolm printsi», nagu saatejuhid neid kutsusid, võistlesid loetud tunnid hiljem Eesti Laulu superfinaalis esikoha nimel.

Laupäev, 16. veebruar: Victor Crone ja Uku Suviste poseerivad Eesti Laul 2019 lava taga Elu24 fotograafile. Victor ja Anni Rahula: lavatagune oli artistide pelgupaik Eesti Laulul, sest vaid seal said nad pisut puhata, end kohendada ning valmistuda lavale minekuks. 
Laupäev, 16. veebruar: Victor Crone ja Uku Suviste poseerivad Eesti Laul 2019 lava taga Elu24 fotograafile. Victor ja Anni Rahula: lavatagune oli artistide pelgupaik Eesti Laulul, sest vaid seal said nad pisut puhata, end kohendada ning valmistuda lavale minekuks. Foto: Konstantin Sednev

Ilmselt tuleb olla pisut võistlushimuline, kui nii suurest lauluvõistlusest osa võtta. Elu24 uuris ka Victori käest, kas ta peab end võistlushimuliseks inimeseks? «Jah. Valetaksin, kui ütleksin, et ma seda pole,» vastas ta ausalt. 

Laupäev, 16. veebruar: hetk, mil Victor sai teada, et just tema on Eesti Laul 2019 võitja. Victor tunnistab, et žüriiliikmete punkte kuulates oli lootus juba kustumas. Ometigi otsustas lõpuks rahvas ning telefonihääletuse tulemusel krooniti võitjaks Victor Crone looga «Storm».
Laupäev, 16. veebruar: hetk, mil Victor sai teada, et just tema on Eesti Laul 2019 võitja. Victor tunnistab, et žüriiliikmete punkte kuulates oli lootus juba kustumas. Ometigi otsustas lõpuks rahvas ning telefonihääletuse tulemusel krooniti võitjaks Victor Crone looga «Storm». Foto: Konstantin Sednev

See pole aga esimene kord, kui Crone Eurovisioonile pürib. Neli aastat tagasi, 2015. aastal võttis ta koos kohaliku räppari Behrang Miriga osa rootslaste eurolookonkursist, kus jäi finaalist välja. Crone ja Miri esitasid rootsikeelse poploo «Det Rår Vi Inte För»: Miri räppis salmides, Crone laulis endale omaselt võimsa refrääni.

«Jälgin Eurovisiooni igal aastal, ent ma ei pea end selle tohutuks fänniks. Rootsis on meil Melodifestivalen, mis on väga suur üritus.»

«Näiteks enne Eesti Laulu polnud mul aimugi, et selle lauluvõistluse fännibaas on nii suur! Olen saanud rohkelt tagasisidet oma loo kohta ja see on täiesti uus maailm, mis mu ees avaneb.»

16. veebruar, laupäev: pressikonverents ajakirjanikega. Eesti Laul 2019 värske võitja andis esimese pressikoosoleku. Victor mõjus küsimustele vastates väga karismaatiliselt, ta oli vahetu ja viskas nalja. Hiljem oli ajakirjanikel võimalik värske võitjaga ka kiired videointervjuud teha. 
16. veebruar, laupäev: pressikonverents ajakirjanikega. Eesti Laul 2019 värske võitja andis esimese pressikoosoleku. Victor mõjus küsimustele vastates väga karismaatiliselt, ta oli vahetu ja viskas nalja. Hiljem oli ajakirjanikel võimalik värske võitjaga ka kiired videointervjuud teha. Foto: Konstantin Sednev
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles