May lubas lähipäevil arutada kõikide EL-i liikmesriikide liidritega Brexitit (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May.
Suurbritannia peaminister Theresa May. Foto: Han Yan / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Briti peaminister Theresa May lubas laupäeval, et peab lähipäevadel kõikide Euroopa Liidu liikmesriikide liidritega kõnelusi Brexitiga seotud ummikseisu lahendamiseks.

May kutsus kirjas oma konservatiivse partei seadusandjatele "liikuma kaugemale sellest, mis meid lõhestab". Peaministri sõnul peavad seadusandjad ohverdama oma isiklikud eelistused kõrgemate rahvuslike huvide nimel.

Vaid mõni nädal enne kavandatavat lahkumist Euroopa Liidust lükkas parlament sel neljapäeval suuresti sümboolsel hääletusel tulemusega 303-258 tagasi valitsuse ettepaneku, mis kiitnuks heaks selle järgnevad sammud uue lahkumisleppe tagamiseks EL-iga.

May nimetas laupäevases kirjas hääletustulemust "pettumust valmistavaks", kuid kinnitas, et ta jätkab püüdlusi, tagamaks muudatused niinimetatud Iiri kaitsemeetme asjus.

Ta märkis samas, et "meie partei saab teha seda, mida ta on teinud minevikus nii tihti - liikunud kaugemale sellest, mis meid lõhestab ja tulnud kokku selle taha, mis meid ühendab".

May kinnitas, et sõidab järgmisel nädalal uuesti Brüsselisse, et pidada kõnelusi Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeriga.

Briti Brexiti-minister Steve Barclay kohtub esmaspäeval Euroopa Liidu pealäbirääkija Michel Barnier'ga, et arutada Briti seadusandjate "töögrupi" koostatud ettepanekuid Iiri kaitsemeetme küsimuses.

Suurbritannia peaks Euroopa Liidust lahkuma 29. märtsil, kuid endiselt on ebaselge, kas seda tehakse kokkuleppega või ilma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles