Nauert loobus kandideerimast Ühendriikide ÜRO suursaadiku kohale (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisministeeriumi kõneisik Heather Nauert.
USA välisministeeriumi kõneisik Heather Nauert. Foto: Liu Jie / imago/Xinhua / Scanpix

Endine USA telekanali Fox News uudisteankur ja välisministeeriumi kõneisik Heather Nauert teatas laupäeval, et võtab tagasi oma kandidatuuri Ühendriikide ÜRO suursaadiku kohale.

"Viimased kaks kuud on olnud mu perekonna jaoks kurnavad ja seetõttu on minu perekonna huvides, et ma loobun," ütles Nauert avalduses.

Trump nimetas Nauerti suursaadikuks detsembris. Teda prognoositi sellele ametikohale alates oktoobrist, mil senine suursaadik Nikki Haley teatas oma tagasiastumisest.

Nauertil ei olnud välispoliitika valdkonnas eelnevat kogemust, kui temast sai kaks aastat tagasi välisministeeriumi kõneisik.

Kriitikud seadsidki kahtluse alla tema suutlikkuse tegeleda keeruliste rahvusvaheliste teemadega keskkonnas, kus tema vastasteks on suurte kogemustega diplomaadid.

Valge Maja ei olnud tema kandidatuuri veel ametlikult senatile kinnitamiseks esitanud ning Nauert kadus kaheks kuuks, valmistudes senati kuulamiseks.

Kuna vabariiklastel on senatis enamus, siis poleks tema ametissekinnitamine tõsises ohus olnud.

Välisministeeriumi kõneisik Robert Palladino teatas, et Trump esitab uue kandidaadi "peatselt".

Välisminister Mike Pompeo avaldas Nauertile tunnustust, märkides avalduses, et austab tema isiklikku otsust loobuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles