Salisbury katedraalile riputati hiigelsuur Vene lipp (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömehed eemaldamas Vene lippu Salisbury katedraali tellingutelt.
Töömehed eemaldamas Vene lippu Salisbury katedraali tellingutelt. Foto: SWNS/ScanPix

Inglismaa linnas, kus üritati närvimürgiga tappa endist Vene topeltagenti, riputati katedraali külge kinnitatud tellingutele üles tohutu Vene lipp; kohalikud ametiisikud mõistsid selle teo hukka. 

Pühapäeva hommikul nähti töötajaid lippu Salisbury katedraalilt eemaldamas.

Salisbury esindaja parlamendis John Glen ütles, et see tobe temp mõnitas linnas aset leidnud tõsiseid üritusi. Eksspioon Sergei Skripal ja tema tütar Julia mürgitati sõjaotstatarbelise närvigaasiga Novitšok 2018. aasta märtsis.

Kohalik politsei märkis oma avalduses, et nad olid lipust teadlikud, kuid tegemist ei olnud asjaga, millega pidanuks tegelema politsei. 

Mõlemad Spripalid jäid pärast nädalaid kestnud haiglaravi ellu. Briti võimud süüdistavad mürgitamises Vene sõjaväeluuret. Moskva eitab seda.

The Sunday Times kirjutas luureallikatele viidates, et Sergei Skripali tervis on taas halvenemas. 

Lehe andmeil on Skripal kodus arstide jälgimise all. Meedikud kardavad, et Skripal ei vabane kunagi täielikult närvimürgirünnaku tagajärgedest. 

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles