Trumpi abi prognoosis sadu miile piiritara veel enne valimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi nõunik Stephen Miller.
USA presidendi nõunik Stephen Miller. Foto: Capital Pictures/Scanpix

Eriolukorra kehtestamine USA presidendi Donald Trumpi poolt lubab ehitada sadu miile tara Mehhiko piirile veel enne 2020. aasta valimisi, ütles pühapäeval tema vanemnõunik.

"Te saate 2020. aasta septembriks sadu miile," ütles Stephen Miller telekanalile Fox News, "võib-olla mitmeid sadu miile." 

Trump on kinnitanud, et kavatseb kasutada piirijulgeoleku teemat oma tagasivalimise kampaanias, seda hoolimata demokraatide, inimõigusrühmituste, maaomanike ja mitmete tuntud vabariiklaste kriitikast.

Eriolukord võimaldab presidendil kasutada tõkke, kas siis tara või müüri rajamiseks sõjalisi ja muid vahendeid, minnes mööda kongressist, mis eraldas piirijulgeolekule alla neljandiku Trumpi küsitud 5,7 miljardist dollarist. 

Miller kordas Trumpi argumente, mille kohaselt toob kindlustamata piir riiki uimasteid ja kurjategijaid. Ta tõrjus valitsuse statistikat, mille kohaselt on ebaseaduslike sisserändajate hulk kahanenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles