FBI eksjuht: Trump uskus Põhja-Korea küsimuses Putinit, mitte luuret (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine FBI direktor Andrew McCabe.
Endine FBI direktor Andrew McCabe. Foto: Alex Brandon / AP / Scanpix

Endine Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juht Andrew McCabe väitis, et president Donald Trump eiras USA luureteenistuse informatsiooni Põhja-Korea raketivõimekuse osas, öeldes, et usub küsimuses Vene presidenti Vladimir Putinit.

McCabe`i sõnul tegi Trump vastavasisulise kommentaari kohtumisel, kus arutati Põhja-Korea relvavõimekust. McCabe ei viibinud kohtumisel, kuid kuulis sellest oma FBI kolleegilt.

«President alustas mitme omavahel mitte seotud sõnarünnakuga. Üks neist puudutas hiljutisi Põhja-Korea valitsuse raketikatsetusi. Ja sisuliselt ütles president, et ei usu, et põhjakorealastel on võimekus Ühendriike ballistiliste rakettidega tabada,» sõnas McCabe eilse eetrisse läinud saates «60 minutit».

«Ja ta ei uskunud seda, sest president Putin oli talle öelnud, et neil ei ole (sellist võimekust). President Putin oli talle öelnud, et põhjakorealastel ei ole tegelikult selliseid rakette,» lisas endine FBI juht.

«Kohtumisel viibinud luureametnikud vastasid, et see ei kattu meie luure valduses oleva teabega,» jätkas McCabe. «Millele president vastas: «Mind ei huvita, ma usun Putinit».»

McCabe lausus, et oli Trumpi kommentaaridest šokeeritud. «See on lihtsalt hämmastav asi, mida öelda,» jätkas McCabe, lisades, et on üllatunud tema luureteenistuse töö eiramisest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles