Lukašenka: Valgevene on valmis Venemaaga ühinema (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene president Aleksandr Lukasenka ja Vene riigipea Vladimir Putin.
Valgevene president Aleksandr Lukasenka ja Vene riigipea Vladimir Putin. Foto: Valerii Melnikov / Sputnik / Scanpix

Valgevene president Aleksandr Lukašenka lausus viimasel kõneluste päeval Vene presidendi Vladimir Putiniga, et kui rahvas seda soovib, on Valgevene valmis Venemaaga ühinema.

Sel aastal on taas päevakorda tõusnud kuulujutud, et Venemaa võib annekteerida Valgevene plaaniga pikendada Putini põhiseadusega piiratud presidendi ametiaega, mis keelab Putinile viiendaks ametiajaks kandideerimise 2024. aastal.

«Meie kaks võiksime homme ühineda, pole probleemi,» sõnas Lukašenka reedel Komsomolskaja Pravda jagatud videos.

«Kuid olete te – venelased ja valgevenelased – selleks valmis?» lausus Lukašenka Interfaxi vahendusel. «Me oleme valmis ühinema ja ühendama oma jõud, riigid ja rahva.»

Putin sekundeeris Sotšis peetud riigipeade kohtumisel, et täielikult iseseisvaid riike ei ole maailmas olemas, tuues näiteks Euroopa Liidu.

Vene riigipea on väljendanud toetust Valgevene ühendamiseks juba 2011. aastal.

Lukašenka on teinud varem teema kohta vastukäivaid avaldusi. Eelmise aasta detsembris märkis Lukašenka, et kui keegi tahaks Valgevene osadeks jagada ja sundida Venemaa alluvusse, ei saaks seda kunagi juhtuda.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles