Õhtuleht vabandas süüdistatavate mafioosodeks tembeldamise pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hubert Hirve kinnipidamine.
Hubert Hirve kinnipidamine. Foto: Ekraanitõmmis videost

Esmaspäeval avaldas Õhtuleht vabanduse, milles tunnistas, et praegu kuritegeliku ühenduse süüdistusega kohtu all olevate ettevõtjate Hubert Hirve ja Pavel Gammeri «maffiapealikeks» nimetamine oli eksitav ja ebaõnnestunud.

Õhtuleht avaldas 11. ja 12. veebruaril lood «Hirve ja Gammeri süüdistus: peidikud reetsid maffiapesa Raekoja platsil» ja «Eesti maffiapealikud lüpsid jõugu «musta kassat» miljonite eurodega», kus ajakirjanikud kasutasid süüdistust kirjeldades väljendit «kõige klassikalisemaks maffiasüüdistuseks» ning nimetasid Hubert Hirve ja Pavel Gammerit «Eesti maffiapealikeks».

Leht tõdes esmaspäeval, et klassikalise maffia all mõistetakse kuritegelikku organisatsiooni, mille tegevus on peamiselt suunatud «katuse» pakkumisele ning varalise kasu saamisele vägivaldsete kuritegude kaudu. Samuti on klassikalisel maffial suutlikkus imbuda päevapoliitikasse ja mõjutada seeläbi ühiskondlikku elu laiemalt, märkis leht.

Õhtulehe ajakirjanikud tunnistasid, et Hirvele ja Gammerile esitatud süüdistus ei vasta nendele kriteeriumitele, mistõttu oli nende artiklites termini «maffia» kasutamine eksitav ning ebaõnnestunud.

Süüdistuse kohaselt oli Hirve ja Gammeri ühendus suunatud majanduskuritegude toimepanemisele, peamiselt ümbrikupalga maksmisele neile endile kuuluvates restoranides.

«Vabandame kõigi osapoolte ees, et kasutasime ebaõnnestunud terminit,» kinnitas Õhtuleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles