Euroopa pettusevastane amet konfiskeeris 400 tonni võltsšampooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dove'i šampoonipudelid poes riiulil reas.
Dove'i šampoonipudelid poes riiulil reas. Foto: Danish Siddiqui / Reuters / Scanpix

Euroopa Liidu ametivõimud aitasid tabada Colombias ja Mehhikos ligi 5 miljoni euro väärtuses võltsitud šampooni, mis oli ilmselt teel Euroopa poodidesse.

Koostöös Hispaania tolli ning Colombia ja Mehhiko võimudega sai Euroopa Pettustevastane Amet (OLAF) kätte 400 tonni Hiinas toodetud võltsšampooni, mis oli mitme eri sadama kaudu teel laiali üle maailmas. Colombia tolli kinnitusel oli peamiselt võltsitud Dove’i, Head & Shouldersi ja Pantene tooteid.

Võltskauba saadetised peeti kinni Columbias, kuna peljati, et neil ei suudeta hiljem enam silma peal hoida ning tooted jõuavad kaubandusvõrku. OLAFi väitel võib varasemale kogemusele tuginedes öelda, et kahtlased saadetised võisid olla mõeldud ELi turule.

Operatsioon korraldati veebruari alguses pärast seada, kui OLAF sai jaanuaris vihje, et Hiinas olla kinni pandud võltsšampooni tootnud tehas.

Sarnase operatsiooni käigus eelmisel aastal konfiskeeris OLAF 360 tonni ebaseaduslikku võltspestitsiidi, mis oli teel Hiinast eelkõige Euroopa Liitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles