Kalevipojad tunglesid Helsingis riigikogu valima (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taivo Vilo jõudis valima pärastlõunal.
Taivo Vilo jõudis valima pärastlõunal. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Eesti suursaatkond Helsingis oli pühapäeval riigikogu valima tulnud eestlastest umbes ning sama võis oodata esmaspäevast. Käisid kõlakad mitmesajameetrisest inimketist ning suurest valimispeost. Tuleb oma silmaga üle vaadata.

Kell 7.30 astume Tallinnas Helsingi laeva pardale, kus juba pikutavad unised Kalevipojad. Üks mehemürakas on lauale pannud kolm Alexandri õlut, mille avamiseni ta ei jõuagi. Sitke olekuga mees naudib turistide vahel magades magusat und kuni reisi lõpuni. Ta ei häiri kedagi ega lase ka ennast turistidest segada.

Kell 9.30 jõuame Helsingisse, proovin Taxifyga taksot tellida. Õnnestub! Vaid minutiga on sõiduk kohal, kuid vales kohas. Helistan taksojuhile ja jõuan teatada: «Hello, my name is Sander,» kui taksojuht mind katkestab: «Kuule, minuga võib eesti keeles rääkida.»

Kell 9.55 ootab Eesti saatkonna ees viis eestlast, kes omakeskis eilset «hullumaja» lahkavad. «Mu sõbranna ootas kolm tundi, poole kolmest poole kuueni,» ütleb üks naine. Ta oli silmanähtavalt pahane, teda häirib saatkonna töökorraldus, aga rahul pole ta ka e-hääletusega.

«Kas sedeliga hääletamine on siis kuidagi turvalisem?» küsib järjekorrakaaslane Aivo.

«Kiruda ju ikka tuleb, mis me muud teha saame!» on naisel vastus varnast võtta.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles