Suurriik alustas jahti 2032 olümpiamängudele

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tule süütamine 2018. aasta Aasia mängudel, mis toimusid Jakartas.
Tule süütamine 2018. aasta Aasia mängudel, mis toimusid Jakartas. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS/Scanpix

Järgmisel suvel on kavas suveolümpiamängud Tokyos, millele järgnevad spordipeod Pariisis (2024) ja Los Angeleses (2028). Ametliku teate 2032 mängude korraldajaks kandideerimise kohta lasid äsja välja Indoneesia ametivõimud, kirjutab Reuters.

Indoneesia suursaadik Šveitsis edastas möödunud nädalal riigi presidendi Joko Widodo kirja Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele, kus avaldati soovi 2032 olümpiamängud läbi viia Jakartas. Seda tehti enesekindlalt, kuna möödunud aastal peeti Indoneesias edukalt Aasia mänge, mille korraldus osalejatelt ja ROKilt kiita sai.

«Me tunneme, et see on tugev vundament,» sõnas suursaadik Muliaman D. Hadad.

Indoneesiast võiks saada Jaapani, Hiina ja Lõuna-Korea järel neljas Aasia riik, mis olümpiamänge korraldanud. Juba on oma soovist OMi võõrustada teada andnud India (Delhi või Mumbai) ning ühiskandidatuuriga soovivad välja tulla Põhja- ning Lõuna-Korea (Pyongyang ja Seoul). Veebruari lõpuks peaks selguma Hiina (Shanghai) võimalik kandideerimine.

2032 olümpialinn selgub kuue aasta pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles