ÜRO: ISi viimases kantsis on vangis 200 perekonda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baghouzist põgenenud tsiviilelanikud.
Baghouzist põgenenud tsiviilelanikud. Foto: FADEL SENNA / AFP / Scanpix

Äärmusrühmituse Islamiriik (IS) viimases kantsis Süüria kaguosas on vangis umbes 200 perekonda, teatas ÜRO inimõigusamet.

Inimõigusjuhi Michelle Bachelet` hinnangul takistavad ISi äärmuslased Baghouzi asula naistel ja lastel piirkonnast lahkuda.

Piirkonda pommitavad USA juhitud koalitsiooniväed ja ühinenud Süüria jõud, mis üritavad kitsal Eufrati äärsel maaribal pesitsevaid äärmuslasi hävitada.

Bachelet kutsus üles peredele lahkumise võimaldamist, kuid äärmuslased võivad kasutada tsiviilelanikke inimkilpidena. 

«Kui tsiviilelude kaitsmine tähendab ISi viimase maariba võitmiseks mõnda lisapäeva, siis olgu nii,» lausus Bachelet.

Viis aastat tagasi kontrollis IS 88 000 ruutkilomeetri suurust maa-ala Süüria lääneosast Iraagi idaosani ning brutaalse režiimi all elas ligi kaheksa miljonit inimest.

Nüüd on hinnanguliselt 300 äärmuslast piiratud sisse umbes poole ruutkilomeetri suurusele alale Iraagi piiri äärses Baghouzis.

Süüria kurdiväed ja Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF) alustasid Baghouzi tagasivõitmiseks pealetungi 9. veebruaril.

Viimase kolme päeva jooksul pole Baghouzist tsiviilelanikke lahkumas nähtud. SDF on toimetanud viimaste nädalate jooksul asulast ajutistesse laagritesse ligi 20 000 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles