KredEx Krediidikindlustus kaitseb ettevõtjaid ostjate makseraskuste eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Politsei-ja Piirivalveametile ehitatud 45 meetrine reostustõrjevõimekusega patrull-laev “Raju"
Eesti Politsei-ja Piirivalveametile ehitatud 45 meetrine reostustõrjevõimekusega patrull-laev “Raju" Foto: Jarek Jõepera

Politsei patrull-laevad Saksamaale, spetsiifiline õlireostuslaev Bangladeshi ja uurimislaev Kasahstani — need on vaid mõned näited mullu KredExilt aasta eksporditeo auhinna pälvinud Baltic Workboats’i eduloost välisturgudel. Julguse maailma vallutamiseks andis ettevõttele krediidikindlustuse kasutamine.

KredExi pakutav krediidikindlustus on lahendus ettevõttele, kes soovib end kaitsta ostjate võimalike makseraskuste eest kodu- ja välismaal. Välisturule sisenemine võib ettevõtja jaoks olla korralik katsumus. Välisturu majanduslikke riske on üsna raske hinnata ning ka potentsiaalsete välisklientide finantskäitumise kohta pole lihtne andmeid saada. Samas tuleb konkurentsis püsimiseks pakkuda võimalikult pikki maksetähtaegu. Ostja tausta tasub alati kontrollida sõltumata kas ta on pärit Eestist, Venemaalt või isegi kõrgelt hinnatud ärikultuuriga Põhjamaadest. Statistika näitab, et ettevõtete maksejõuetust esineb ka seal märkimisväärselt.

Tasuta taustakontroll ja arvete sissenõudmine

Enamiku krediidikahjudest põhjustavad ettevõtetele olemasolevad kliendid, kelle tausta ei kontrollita pidevalt ning seetõttu tuleb ka nende maksejõuetus äripartneri jaoks pea alati üllatusena. KredEx Krediidikindlustuse kahjujuhtumitest ja makseprobleemidest moodustavad ligi 80% just pikaajaliste ärisuhetega seotud probleemid.

Riskide läbimõeldud maandamine aitab Eesti ettevõtjatel ootamatustega edukalt toime tulla ning hoiab ära võimalikud kahjud. Krediidikindlustus aitab ettevõtetel julgemalt uutele ostjatele ja turgudele müüa. Lisaks on teenus asendamatu ka ostjate tausta kontrollimisel, maksevõime hindamisel ja tasumata arvete sissenõudmisel.

Suur nõudlus on näiteks müügikäibe kindlustusele, mis on mõeldud ettevõttele, kes müüb tarbekaupu, toorainet või teenust lühikese maksetähtajaga ja soovib end kindlustada ostjate võimalike makseraskuste vastu. Oleme ainsad, kes pakuvad sellist lahendust kohalikele väikestele ja keskmistele ettevõtetele.

Pikem maksetähtaeg või ootamatud poliitilsed pöörded?

Alustavale ettevõtjale sobib eksporditehingu kindlustus, mis on mõeldud väikeettevõttele, kes teeb eksporditurgudel esimesi katsetusi. Kindlustada saab ka väikese proovipartii või üksiku müügitehingu. Ettevõttel, kes suudab pakkuda konkurentidest paremat maksetähtaega, on tugev konkurentsieelis.

Eeltoodud näited puudutavad vaid mõnda võimalikku probleemi, mida KredEx Krediidikindlustuse abil maandada saab. Personaalne lähenemine igale ettevõttele võimaldab leida sobivaid lahendusi sisuliselt igasugustele äririskidele. Pea igas ettevõtlusvaldkonnas, sõltumata ettevõtte suurusest ja peamisest turust. Pole vahet, kas kindlustatava tehingu kõige riskantsemateks komponentideks on partneri võimalikud makseraskused tootmisperioodil, investeeringud, millesse on kaasatud ka panga finantseering või hoopis ebastabiilne poliitiline olukord riigis, kus äripartner tegutseb.

Krediidikindlustus annab ettevõtjale julguse rohkem müüa, sest ostjatega seotud võimalikud maksehäired mõjutavad otsustamist märkimisväärselt vähem. Ettevõtjal pole enam põhjust karta laekumata arvetest tekkivat kahju — KredExi igapäevatööks on ettevõtete krediidivõime hindamine, nende taustakontroll ja riskide juhtimine. Samuti kasvab krediidikindlustust kasutavate ettevõtete müügikäive, kuna ettevõte julgeb kindlustuskaitse olemasolul pakkuda pikemaid maksetähtaegu ja suuremaid müügimahte üle kogu maailma. Kindlustusega on kaitstud ka nõuded ostjate vastu, mis moodustavad tavaliselt suure osa ettevõtte varadest.

Kindlustamisega tuleks tegeleda piisavalt vara ja mitte jääda võimalikke probleeme ootama. Nii nagu ei ole võimalik kindlustada juba põlevat maja, ei ole võimalik tekkinud krediidikahjusid tagantjärele kindlustada. KredEx Krediidikindlustuse kodulehel (www.krediidikindlustus.ee) on olemas hinnapakkumise kalkulaator koos võimalusega esitada esialgne taotlus ning meie haldurite kontaktid, kes oskavad soovitada just Sulle sobivat kindlustuslahendust!
 

Copy
Tagasi üles