Jooksjad kohtuvad taas ainulaadsel maratonil

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullusel maratonil osales ka Margus Konnula ehk Contra. 
Mullusel maratonil osales ka Margus Konnula ehk Contra. Foto: Margus Ansu

Eesti Vabariigi 101. aastapäeval, 24. veebruaril toimub Tartus juba teist aastat maailmas ainulaadne kontorimaraton, mille 42,2-kilomeetrine distants joostakse täies mahus tarkvaraarendusfirma Playtech kontoris.

«Samamoodi nagu eelmisel aastal EV 100 puhul jooksime ühe ringi iga kodumaa aasta eest, koosneb jooksudistants sel aastal 101 ringist, et anda au Eestile,» ütles kontorimaratoni ellukutsuja ja peakorraldaja Valdo Kanemägi, kes kavatseb maratoni ka ise taas läbi teha.

«101 ringi kohta saavad kõik vaprad jooksjad läbida 505 korrust tõusu ja sama palju laskumisi ning läbitud trepiastmeid koguneb distantsil 21 210, mis teeb kokku 1980 tõusumeetrit,» kirjeldas Kanemägi kogu maailmas unikaalset katsumust, sest nii palju tõusu ja trepiastmeid hõlmavat sisemaratoni ei korraldata tema teada mitte kusagil mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles