Võitlus piirimüüri nimel viib Trumpi kohtusse

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi välja kuulutatud eriolukorra vastu meelt avaldavad inimesed Washingtonis Valge Maja juures. «Mina olen sinu suurim hädaolukord,» kuulutab plakat Trumpi maskiga meeleavaldaja käes. 
Donald Trumpi välja kuulutatud eriolukorra vastu meelt avaldavad inimesed Washingtonis Valge Maja juures. «Mina olen sinu suurim hädaolukord,» kuulutab plakat Trumpi maskiga meeleavaldaja käes. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Pärast seda, kui Ameerika Ühendriikide president Donald Trump oli reedel piirimüüri rahastamiseks välja kuulutanud riikliku eriolukorra, teatas ta: «Ma ei pidanud seda tegema, aga parema meelega liiguksin kiiremini edasi.» Tuginedes riigipea sõnadele, mille järgi riigis tegelikult hädaolukord ei valitse, leidsid 16 Ühendriikide osariiki, et president kasutab oma võimu vääriti, ja seetõttu otsustati tema vastu kohtusse minna, vahendas New York Times.

«Me kaebame president Trumpi kohtusse, et takistada tal maksumaksjate raha röövida,» ütles California osariigi peaprokurör Xavier Becerra. Tema sõnul ei saa Trump eriolukorda kehtestada üksnes selleks, et pääseda ligi rahale, mida Kongress pole talle eraldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles