Reps: ma pole kunagi olnud riigigümnaasiumide tuline toetaja (3)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve riigigümnaasiumi direktori kohusetäitja Ülle Matsin ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps Kohtla-Järve ringsõidu lõpetanud pressikonverentsil.
Kohtla-Järve riigigümnaasiumi direktori kohusetäitja Ülle Matsin ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps Kohtla-Järve ringsõidu lõpetanud pressikonverentsil. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Haridusminister Mailis Reps (Keskerakond) ütles ETV «Esimeses stuudios», et ta pole kunagi olnud riigigümnaasiumide tuline toetaja ning pigem on tal raske aru saada, miks on vaja kogu koolivõrk pea peale tõsta ja koole sulgeda.

Saatejuht Johannes Tralla märkis, et osa Ida-Virumaa kohalikke näeb Repsi reeturina, ja seepeale vastas minister, et on natuke kummastav olukord, kus ta peab kaitsma riigigümnaasiume, ehkki pole kunagi olnud nende tuline toetaja.

«Pigem on see üsna arusaamatu, miks meil oli vaja kogu see koolivõrk pea peale tõsta ja neid koole siin sulgeda,» lausus Reps.

Ta tunnistas, et mõtles kaks aastat tagasi ministriametisse tulles selle peale, et olukord tagasi pöörata, kuid vaadates, kuidas kõik arengukavad, strateegiad ja rahastamisplaanid on sellisest arengust lähtuvalt kokku lepitud, olnuks keeruline öelda, et teeme nüüd nullpunkti.

«Ma peaks ikkagi usaldama ka haridusministeeriumi ametnikke,» lausus haridusminister.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles