Suurbritannia jõustab lennujaamade ümber viiekilomeetrise droonide keeluala

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Gatwicki lennujaam.
Londoni Gatwicki lennujaam. Foto: EPA/Scanpix

Briti valitsus teatas kolmapäeval, et märtsis hakkavad riigi lennujaamade ümber kehtima viiekilomeetrised lennukeelutsoonid droonidele. 

Briti valitsus teatas kolmapäeval, et märtsis hakkavad riigi lennujaamade ümber kehtima viiekilomeetrised lennukeelutsoonid droonidele. 

Praegune Briti seadus keelab drooni lennutamise lennujaama territooriumist vähem kui ühe kilomeetri kaugusel. Drooniga lennuki ohtuseadmise eest võib kohus süüdlast karistada kuni viieaastase vanglakaristusega. 

"Laiendatud tsoon aitab Ühendkuningriigi lennujaamasid paremini kaitsta droonide väärkasutajate eest ja see hakkab kehtima 13. märtsil," teatas Briti transpordiministeerium avalduses. 

Transpordiametkond teatas ka, et hakkab avalikkuse teadlikkuse tõstmiseks tegema koostööd elektroonikakaupade poeketiga Jessops. 

Valitsus valmistab ette seadusandlust, mis annaks politseiametnikele volitused peatada ja otsida läbi inimesi, keda "kahtlustatakse droonide pahatahtlikus kasutamises", teatas ministeerium, lisades, et see annaks politseile ka "kohtuorderi olemasolul ligipääsu droonile salvestatud elektroonilistele andmetele". 

Drooni lennutamine tekitas detsembris suure segaduse Londoni Gatwicki lennujaamas, häirides lende kolmel järjestikusel jõulude eelsel päeval. 

Jaanuaris peatas pärast drooni märkamist tunniks ajaks kõik väljuvad lennud Euroopa tihedaima lennuliiklusega Londoni Heathrow lennujaam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles