Mary Krossi esindab vaidluses politseiga Oliver Nääs

Marek Kuul
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi käimasoleva Savisaare protsessi tulemus on veel etteennustamatu, saab Oliver Nääs juba nautida kohtuvõitu Eerik-Niiles Krossi kohtuasjas Äripäeva vastu.
Kuigi käimasoleva Savisaare protsessi tulemus on veel etteennustamatu, saab Oliver Nääs juba nautida kohtuvõitu Eerik-Niiles Krossi kohtuasjas Äripäeva vastu. Foto: Tairo Lutter

Tallinnas Stroomi rannas toimunud väidetava ründe väidetava ohvri Mary Krossi esindaja, vandeadvokaat Oliver Nääs esitas politseile taotluse kriminaalasja toimikuga tutvumiseks ning pärast seda on võimalik vaidlustada uurimise lõpetamine.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja sõnul on kannatanu esindaja esitanud taotluse kriminaalasja toimikuga tutvuda ning see võimaldatakse talle seaduses ette nähtud 10 päeva jooksul, kirjutab rahvusringhääling. 

Mullu novembris tegi ettevõtja Karoli Hindriks Facebookis postituse (mis on praeguseks kustutatud), milles kirjeldas, kuidas Põhja-Tallinnas Stroomi rannas loobiti võõrkeeles rääkinud naisterahvast ja tema koera kividega ning päev hiljem pöördus avaldaja Mary Kross politseisse ning kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel käivitunud uurimise raames vaatasid politseinikud üle hulgaliselt turvakaamera salvestisi, analüüsisid kõneeritusi, kuulasid üle tunnistajad ning vestlesid korduvalt väidetava kannatanuga.

«Üsna pea sai selgeks, et kannatanu ütlused ei ühti politseiuurijate kogutud tõenditega, sealhulgas tõenditega sündmuskohalt,» ütles Kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit ja lisas, et politseil on alust arvata, et väidetava kannatanu kirjeldatud rünnakut ei toimunud.

Sel põhjusel alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb valeütluste andmist, kuid Mary Kross kinnitab jätkuvalt, et rünnak tema vastu toimus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles