6 telefonitrendi, mida sellel aastal oodata

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: iStock

Ehkki aasta on juba paar kuud kestnud, on uudishimulikul digitargal põnev teada saada, mida asjatundjad algavaks aastaks nutitelefonidele ennustavad, ootavad ja loodavad. Allpool toomegi mõned suundumused, mis spetsialistide arvates nutitelefone tänavu ees ootavad, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Kasvavad laadimiskiirused

Kui iPhone XS Maxi täislaadimine komplektis oleva laadijaga võtab aega tunde, siis Huawei Mate 20 Pro mahult suurem saab laetud nullist sajani umbes tunniga. See näitab, et vähemalt Apple’il on arenguruumi veel küllaga. Seega ootame ja loodame algaval aastal suuremaid laadimiskiiruseid nii õunafirmale, kui ka mitmele teisele. Sealhulgas ootaks ka juhtmevaba laadimise kiiruse kasvu.

Sõrmejäljelugejad telefoni ekraanil

Ehkki see pole enam eriline uudis, sest selliseid telefone liikus juba 2018. aastal, siis arenguruumi on selles valdkonnas veel kuhjaga. Nii OnePlus 6T kui ka Huawei Mate 20 Pro ekraanile paigutatud sõrmejäljesensorite töö ja kasutusmugavus jätavad esialgu veel palju soovida. Sõrmejäljelugeja telefoni ekraanil on ainuõige lahendus vähemalt sõrmejäljelugeja jaoks, kuid algava aasta uutelt mudelitelt ootaks sellele paremat lahendust, samuti võiks selline lahendus ilmuda üha enamatel telefonimudelitel sh ka Apple’I omadel.

‘Kulmu’ vähendamine

Telefoniekraani ‘kaunistav’ nö kulm, mille laialdasele levikule pani alguse iPhone X, on muutunud peaagu kohustuslikuks. Siiski püüavad paljud tootjad sellele disainielemendile mingit paremat lahendust leida. Kui Samsung, Huawei ja OnePlus püüavad ekraanikulmu lihtsalt vähendada, siis Hiina tootjad pakuvad juba välja telefonikorpusest mehhaaniliselt väljahüppavaid nö pop-up kaameraid. Kuna ekraanikulmu disain on kaugel täiuslikkusest, siis loodetavasti tegeleb selle probleemiga ka Apple, kes selle nuhtluse nö kotist välja lasi.

Vaata kolme trendi lisaks Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles