Vene duuma keelas sõjaväelastele nutitelefonid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelane õppustel Vostok-2018.
Vene sõjaväelane õppustel Vostok-2018. Foto: Mladen ANTONOV / AFP / Scanpix

Vene duumasaadikud kiitsid heaks eelnõu, millega keelatakse nutitelefonide, tahvelarvutite ja muu salvestusvõimega tehnoloogia kasutamine Venemaa sõjaväepersonali hulgas.

Eile alamkojas heaks kiidetud eelnõu lubab Vene sõjaväelastel teenistuse ajal kasutada vaid tavalisi mobiiltelefone, mille ei ole ligipääsu internetti.

Eelnõuga keelatakse sõjaväelastel ka informatsiooni jagamine oma üksuste, paigutuse, kolleegide ja sugulaste kohta.

«Internetti või massimeediasse paigutatud informatsiooni on mõnikord kasutatud Vene Föderatsiooni riiklikust poliitikast kallutatud arusaama loomiseks,» seisab eelnõus, mille kiitis heaks 408 saadikut, vastu ei hääletanud keegi.

Duuma sõnul oli seadus vajalik, sest relvajõud on välisvalitsuste, terroristide ja äärmuslike ühenduste erilises huviorbiidis.

Viimastel aastatel on esinenud juhtumeid, kus internetti postitatud foto- või videosalvestised paljastavad informatsiooni Vene vägede paigutuse, liikumise ja varustuse kohta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles