Tartu maratonil saadud vigastus surus Jürgen Ligi valimiskampaania haripunktis haiglasse

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi tänavusel Tartu maratonil enne startimist.
Jürgen Ligi tänavusel Tartu maratonil enne startimist. Foto: Kristjan Teedema

Reformierakonna üks tipp-poliitikuid Jürgen Ligi kukkus läinud pühapäeval Tartu suusamaratonil 20 kilomeetrit enne lõppu sedavõrd rängalt, et vigastas kaht roiet ja üht kopsu. Praegu on poliitik haiglaravil, mis muu hulgas tähendab seda, et ta peab kõrvale jääma hulgast valimisüritustest.

Kolmapäeva hommikul Tartu Postimehega suheldes ütles Ligi, et tal on väga raske rääkida. «Pärast finišeerimist ei saanud ma enam end liigutada ja siis tulidki arstid juurde,» selgitas ta. Mehe sõnul pidid meedikud tema rinnust õhku välja laskma ning just seetõttu peabki ta praegu leppima haiglavoodiga.

Aktiivse harrastussportlasena tuntud Ligi märkis, et kukkus suusamaratoni jäise raja tõttu. Sama saatus tabas pühapäeval paljusid teisigi Otepää ja Elva vahel kulgenud suusatajad. 

Teisipäeva õhtul ei saanud Ligi vigastuse tõttu osaleda teledebatis, kus ta pidi haridus- ja teadusministri Mailis Repsi vastas rääkima eesti- ja venekeelse hariduse teemal.

Ligi märkis, et ta peaks saama lähipäevil haiglas voolikutest lahti ning avaldas lootust, et tal õnnestub peagi ka valimisdebattidest osa võtta. Täna pidi Ligi varasema plaani kohaselt kohal olema Tre raadio debatis, aga ka see jääb ära. 

Ligi nentis, et kuigi ta ei taha praegu suusaraja laskumistele mõeldagi, siis on tal kavas järgmisel aastal ikkagi  taas Tartu maratonile minna. «Praegu tahaks haiglast välja saada ja taas liikuma hakata,» märkis Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles