Swedbanki aktsia alustas kauplemispäeva suure langusega

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Balti riikide rahapesuskandaali laienemine Swedbankile kukutas panga aktsia Stockholmi börsil 6,8 protsenti 196,55 Rootsi kroonini.

Languses olid ka mõned teised Skandinaavia pangandussektori ettevõtted – SEB aktsia oli kauplemispäeva alguseks langenud umbes protsendi võrra.

Täna hommikul kirjutasid mitmed väljaanded, et läbi Swedbanki kontode voolas vähemalt 5,8 miljardi USA dollari jagu kahtlast raha.

«Tegemist on tohutu skandaaliga. Nagu me oleme SVT valduses olevast infost näinud, liikus läbi Swedbankis asuvate kontode väga suur osa kahtlaseid ning rahapesuskeemidega seotud ülekandeid pariteetselt Danske Bankiga,» ütles SVT-le Rootsi Transparency Internationali juhataja Louise Brown.

Postimehel on andmed üle kümne Swedbank Eesti kliendi seotusest kahtlaste rahavoogudega. Nende kontodel liikunud tehingute summad ulatuvad miljonite, kohati kümnete miljonite dollariteni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles