Äpardus ehitustöödel jättis suure osa Berliinist elektrita (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kottpime tänav Berliini Köpenicki linnaosas täna öösel.
Kottpime tänav Berliini Köpenicki linnaosas täna öösel. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Juba alates eile pealelõunast on Berliini idaserval asuvas Köpenicki linnaosas enam kui 30 000 majapidamist ning 2000 ettevõtet ilma elektrita ning lootust voolu tagasi saada pole neil enne täna pealelõunat, mistõttu on täna koolid ja lasteaiad piirkonnas suletud ning kolm Saksamaa pealinna trammiliini ei liigu.

Köpenicki linnaosa jäi vooluta eile kella 14 paiku (Eesti aja järgi kell 15), kuna Salvador Allende sillal toimuvate ehitustööde käigus läbistas puur olulise elektrikaabli.

«Tegu on väga keerulise parandustööga, mis nõuab aega. Seepärast kestab voolukatkestus ka märksa kauem, kui tavaliselt,» selgitas energiaettevõtte Vattenfall kõneisik. Firma loodab, et Köpenicki elanikud saavad voolu tagasi täna kella 15 ajal.

Parandustööd muudab keeruliseks see, et horisontalpuurimise käigus sai lisaks peakaablile viga ka asenduskaabel. Vattenfalli esindaja sõnul asuvad kaablid maa all üksteisest umbes meetri kaugusel.

Berliini elektrivõrgu juht Thomas Schäfer lubas pressikonverentsil, et sillal ehitustöid teinud firmalt nõutakse kahjud sisse.

Treptow-Köpenicki linnaosavalitsus on avaldanud oma kodulehel nimekirja viiest koolimajast, kus on vool olemas ja kuhu inimesed saavad sooja minna või kus oma mobiiltelefone laadida. Piirkonna linnaosavalitsuses on inimestel võimalik kasutada interneti ja telefoni.

Et inimestel oleks oma murega kuhugi pöörduda, on Berliini võimud saatnud piirkonna tänavatele tavalisst rohkem politseinikke.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles