Aivar Usk: karmimad karistused liikluskultuuri ei paranda (7)

Aivar Usk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmimad karistused liikluses surmade või rikkumiste arvu ei mõjuta, ütleb Aivar usk.
Karmimad karistused liikluses surmade või rikkumiste arvu ei mõjuta, ütleb Aivar usk. Foto: Erik Prozes

Eesti liikluskultuur paraneb juba niigi iga aastaga. Veelgi karmimad karistused olukorda positiivselt ei muuda, kirjutab küberneetik Aivar Usk.

Riigikogul seisab täna ees hääletus liiklusseaduse muutmise üle. Siseministeerium on esitanud õiguskomisjonile ettepaneku seadustada teisaldatavate kiiruskaamerate kasutusamine. Eesmärgina on välja kuulutatud liikluse muutmine turvalisemaks, õnnetuste vähendamine ja küllap seeläbi ka liikluskultuuri parandamine.

Ehkki selle muudatuse lühiajaline mõju riigikukrule võib isegi positiivne olla, jätkab see pehmelt öeldes «lapsehoidjariigi» lahtirullimist pahaaimamatu liikleja igapäevateele. Erinevates välisriikides tuhandeid kilomeetreid autoroolis läbinuna julgen väita, et Eesti liikluskultuuril pole häda midagi – see on jätkuvalt positiivses muutumises. Subjektiivse mulje põhjal stardib Mandri-Euroopas liiklus lubava fooritule süttides enamasti särtsakamalt ning kulgeb võimaluse korral mõõdukalt piirkiirust ületades.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles