Kaks robotit ootavad laupäeval külalisi Ahhaasse kätlema

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Oskarid, taga Ahhaa ekspositsiooni juht MIhkel Sild (vasakul), ekspositsioonimeister Andres Kuura ja turundus- ja kommunikatsioonijuht Kaisa Hansson.
Esiplaanil Oskarid, taga Ahhaa ekspositsiooni juht MIhkel Sild (vasakul), ekspositsioonimeister Andres Kuura ja turundus- ja kommunikatsioonijuht Kaisa Hansson. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Ahhaas valmistuvad kaks Oskarit 23. veebruari hommikul kell 10 külalistega kätlemiseks.

Oskarid on robotid, kes kikilipsud ees veerevad siis Ahhaa fuajeesse punase vaiba äärde ning on valmis kõigil külastajail kätt suruma ja nendega viisaka vestluse maha pidama.

Ahhaa punase vaiba tseremoonia märgib Eesti Vabariigi lähenevat aastapäeva, aga sedagi, et laupäevast on teaduskeskuse näitusesaalid pärast remonti uuenenult avatud ning pidulik tere tulemast igati õigustatud.

Praegu asuvad Oskarid veel Ahhaa töökojas, kus neid tseremooniaks treenib Ahhaa ekspositsiooni juht Mihkel Sild koos oma abilistega, teiste seas ka ekspositsiooni meister Andres Kuura.

Mihkel Sild selgitas, et esimene robot on enam kui kümme aastat tagasi Eestisse tulnud Ameerikast. Temale hakkas siin väga meeldima, ta sai viisa ning on nüüdseks ära õppinud eesti keele. Siis hakkas tal igav ning ilmselgelt vajas ta mõnd endataolist sõpra, kes nüüd ka kohal on.

Sõber kannab samuti Oskari nime, kuna nad mõlemad on oskajat tüüpi ning nimi Oskar ongi pärit sõnast «oskama».

Ahhaa turundus- ja kommunikatsioonijuht Kaisa Hansson Oskaril kätt surumas.
Ahhaa turundus- ja kommunikatsioonijuht Kaisa Hansson Oskaril kätt surumas. Foto: SILLE ANNUK / PM/SCANPIX BALTICS

Turundus- ja kommunikatsioonijuht Kaisa Hansson lisas, et kutset 23. veebruari tseremooniale kellelegi ei saadeta, sellele pääsemiseks on vaja lunastada majapilet. Päev Ahhaas tuleb eriprogrammiga, kus osalevad nii mustkunstnikud kui ka tuletantsijad ning avatud efektsed töötoad ja teadusteater.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles