Assar Paulus ei pääsenud enne tähtaega trellide tagant

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Assar Paulus Harju maakohtus.
Assar Paulus Harju maakohtus. Foto: Jaanus Lensment

Viru maakohus ei vabastanud kolmapäeval enne tähtaega vanglast Eesti kuritegelikus ilmas tuntud Assar Paulust.

Kohus leidis, et ajal, mil Paulusel (56) on karistusest kandmata rohkem kui kaks aastat, ei ole uue kuriteo toimepanemise risk tema puhul piisavalt maandatud.

Pauluse vabastamist ei toetanud Viru vangla, kuid prokuratuur teatas, et ei ole vastu tema enne tähtaega vabastamisele.

Kohus nõustus Tartu ringkonnakohtu mullukevadises määruses väljendatud seisukohaga, et Assar Pauluse kuritegude asjaolud viitavad süüdimõistetus sügavalt juurdunud kuritegelikule mentaliteedile ja erakordselt tihedatele sidemetele kriminaalse maailmaga.

Keskkriminaalpolitsei pidas Pauluse kahtlustatavana kinni 2014. aasta 14. aprillil ning järgmisel päeval riigiprokuröri taotlusel ja kohtu loal ta vahistati.

Harju maakohus kinnitas 2016. aasta 7. septembril Pauluse ning tema jõugu 10 liikme ja neile kuuluva kahe firma karistusleppe, mis nad sõlmisid riigiprokurör Andres Ülvistega.

2016. aasta novembris mõistis Viru maakohus Pauluse süüdi Ida-Viru narkojõugu rahastamises ning mõistis talle kuueaastase vangistuse, kuid luges selle kaetuks talle Harju maakohtus mõistetud seitsmeaastase vangistusega.

2017. aasta oktoobris langetas Harju maakohus otsuse Pauluse jõugu liikmetele, kes prokuröriga karistuste osas kokkuleppele ei läinud.

Paulusel on võimalik kolmapäevane kohtumäärus vaidlustada Tartu ringkonnakohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles