Tallinn nõutab mupole jõu kasutamise õigust (2)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna munitsipaalpolitseil tuleb tõsisemate juhtumite korral kaasata politsei, kuna neil puudub jõu kasutamise õigus. 
Tallinna munitsipaalpolitseil tuleb tõsisemate juhtumite korral kaasata politsei, kuna neil puudub jõu kasutamise õigus. Foto: Albert Truuväärt

Tallinna munitsipaalpolitsei on olnud üle kümne aasta olukorras, kus nad võivad avaliku korra rikkujaid korrale kutsuda, ent kui nood neile näkku naeravad, pole mupol õigust jõudu rakendada. Linnajuhid on püüdnud mitu korda jõu kasutamise õiguse teemat tõstatada, kuid pole seni saanud valitsuse tuge, et vajalikku seadust muudetaks. Nüüd on neil käsil uus katse, kuigi eelmine takerdus justiitsministeeriumisse, mida juhib minister Isamaa erakonnast; viimane kuulub ka praegu koalitsiooni.

Tallinna linnavolikogu hakkab täna arutama otsuse eelnõu, millega palutakse valitsusel muuta seadust nii, et korrakaitseametniku tasemeõppe läbinud munitsipaalpolitsei ametnik võiks vajaduse korral kasutada vahetut sundi ning erivahenditena käeraudu, gaasirelva ja löögirelva. Varem on löögirelva all silmas peetud kumminuia.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles