Pildid ja video: Bangladeshi majapõlengus hukkunute arv tõusis 78-ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bangladeshi pealinnas Dhakas sai eile korrusmajas süttinud põlengus surma vähemalt 78 inimest, teatasid võimuesindajad.

Õnnetus leidis aset ajaloolises Chawkbazari linnajaos. Samas hoones asusid ka mitmed kemikaalide ja plastosade laod. Õnnetuses hukkus vähemalt 78 ja sai viga 45 inimest, viimastest nelja seisund on kriitiline.

«Leegid levisid nii kiiresti,» ütles BBC-le kosmeetikamüüja Mohammad Firoz, kes otsib sündmuspaigalt oma venda. «Kardan, et ta suri poes ja otsin siin tema surnukeha.»

Bangladeshi tuletõrjeülem Ali Ahmed ütles uudisteagentuurile AFP, et ohvrite arv võib veel tõusta.

Suurpõleng puhkes kohaliku aja järgi kell 23.40 ja seda saadeti kustutama rohkem kui 200 tuletõrjujat, kellel kulus tulekahju kontrolli alla saamiseks peaaegu 12 tundi. 

Ahmedi sõnul võis põleng alguse saada gaasimahutist. Tuli levis väga kiiresti tänud kergestisüttivatele kemikaalidele, mida hoones ladustati.

Leegid liikusid ka neljale kõrvalhoonele, veel said tulekahjus kannatada kaks autot ja kümme rikšat. 

«All tänaval oli parajasti liiklusummik ja mitmed inimesed jäid lõksu,» kirjeldas tunnistajad. Liiklusummik takistas ka tuletõrjeautode sündmuspaigale jõudmist.

Dhakas on varemgi aset leidnud ohvriterohkeid põlenguid. 2010. aastal hukkus keemialaos puhkenud tulekahjus üle 120 inimese. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles