Ratas: rahapesul pole Eestis kohta ja sellised väärtused siia ei sobi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Peaminister Jüri Ratas ütles valitsuse pressikonverentsil, et toetab finantsinspektsiooni otsust lõpetada Danske Eesti filiaali tegevus ja lisas, et rahapesul Eestis kohta pole ning sellised väärtused siia riiki ei sobi.

«See näitab, et varem või hiljem sellised rahapesu tegevused tulevad välja. Meil on selleks võimekus olemas ja tänaseks ka rohkem teadmisi ja see näitab, et selliste mõtetega ei tasu Eestisse tulla,» rääkis Ratas valitsuse pressikonverentsil.

Ratas toetab ja tunnustab finantsinspektsiooni, keskkriminaalpolitsei ja prokuratuuri tööd finantssüsteemi puhastamiseks. «Oluline on see, et meie majanduskeskkond jääb läbipaistvaks ja alati ausaks,» ütles ta.

«Eesti finantssektori turvalisuse tagamisega on seotud finantsinspektsiooni otsus ja kindlasti ei pea Danske kliendid hoiuste ja laenude pärast muretsema, filiaali lõpetamine toimub järk-järgult ja viisil, mis kaitsevad klientide huve ja õiguseid,» lisas peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles