Kadri Simson: Kes ihkab tagasi peenhäälestuse aega? (4)

Kadri Simson
, majandus- ja taristuminister (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi need, kes ei tahaks seda kuidagi tunnistada, peavad möönma, et Keskerakonna juhitud valitsuse ajal on Pärnumaa taristusse suunatud rohkem raha kui varem Reformierakonna võimu päevil.
Isegi need, kes ei tahaks seda kuidagi tunnistada, peavad möönma, et Keskerakonna juhitud valitsuse ajal on Pärnumaa taristusse suunatud rohkem raha kui varem Reformierakonna võimu päevil. Foto: Urmas Luik

Valimised on alanud ja erakonnad teevad viimaseid ponnistusi, et oma valijaid mobiliseerida. See tähendab kahetsusväärsel kombel mõnele erakonnale alatute võtete kasutuselevõttu. Viimased uuringud näitavad, et need valimised võidab peaminister Jüri Ratase juhitud Keskerakond või pikalt valitsusvastutust kandnud, kuid ummikusse jooksnud Reformierakond. Just reformierakondlased on viimastel nädalatel “säranud” räpaste mänguvõtetega. Küll levitatakse võltsuudiseid, küll rünnatakse konkurente isiklikult, selmet debatti ideede pinnal hoida. Ja loomulikult jätkub pidev hirmutamine.

Hirmutustaktika on sel korral olude sunnil veidi muutunud. Kui varem on Reformierakonna meelistaktika olnud Vene-kaardiga kohutamine, siis sel korral minnakse täispangale maksudega.

Värvikaimad opositsionäärid nimetavad 2018. aasta alguses kehtima hakanud maksusüsteemi, mis tõstis või jättis samaks 86 protsendi tulusaajate sissetuleku, lausa maksupõrguks ja -kaoseks. Jääb mulje, et Eestis tuleb peagi maailmalõpp, mida suudab ­väärata vaid reformistide vankumatu käsi. Loomulikult ei vasta see ette­kujutus kuidagi tegelikkusele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles