SBU: Krimmis Wagnerisse värvatud saadeti Sudaani (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wagner grupi palgasõdureid kasutati Sudaanis rahutuste mahasurumiseks.
Wagner grupi palgasõdureid kasutati Sudaanis rahutuste mahasurumiseks. Foto: Stringer / Reuters / Scanpix

Venemaa okupeeritud Krimmis värvati inimesi erasõjafirmasse Wagner, kes saadeti seejärel Sudaani, ütles Ukraina julgeolekuteenistuse SBU aparaadiülem Igor Guskov teleusutluses.

«Meil on tõepoolest hulk juhtumeid, kus meie endised kodanikud selles (Wagneri tegevuses) osalesid,» ütles Guskov intervjuus.

«Enamgi veel, täna võime rääkida sellest, et okupeeritud Krimmis värvati erasõjafirma Wagner ridadesse võitlejaid, kes saadeti seejärel Sudaani. Osa nimesid oleme juba avaldanud, lähiajal avaldame koos ajakirjanikega ka teise osa,» lisas ta.

SBU kinnitas tänavu jaanuaris erasõjafirma Wagner ja Vene kindralstaabi sidemetest ning avaldas 149 Sudaanis demokraatlike meeleavalduste mahasurumises osalenud isiku nimed.

Kreml üritab arendada kaubandus-, julgeoleku- ja kaitsesidemeid Sahara-taguse Aafrikaga. Viimase kahe aasta jooksul on Venemaa viinud ellu tsiviiltuumaenergia projekte Kongo Demokraatlikus Vabariigis, Nigeerias ja Sudaanis.

Lisaks on Venemaa ettevõtted seotud 400 miljoni dollari suuruse plaatina kaevandamise projektiga Zimbabwes, hiiglasliku tuumajaama ehitamisega Egiptuses ja 220 miljoni dollari suuruse boksiidi-projektiga Guineas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles