Debütant Drell teenis peatreener Sokult kiidusõnu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Drell (vasemal) koos Janar Taltsiga Eesti koondise dressis .
Henri Drell (vasemal) koos Janar Taltsiga Eesti koondise dressis . Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti meeste korvpallikoondis alistas pingelise mängu järel MM-valikmängus 71:70 Serbia. Omamoodi sümboolselt andsid karjääri lõpetanud veteranitrio Kristjan Kangur, Janar Talts ja Gregor Arbet üle teatepulga nooremale põlvkonnale kui debüüdi tegi 18-aastane Henri Drell.

Esimesel veerandajal Drell küll väristas, kuid mida mäng edasi, seda julgemini võitles ta Serbia koljatite vastu. Kokku tõi Drell üheksa minutiga neli punkti, kaks vaheltlõiget ning ühe korvisöödu.

«Alguses oli ikka närv sees, nägite ju ise ka. Lõpus sain juba liikuma. Esimene vise tuli nagu ta tuli, aga kiirelt tuli teine ka ja polnud häda midagi. Järgmine kord see käsi vast enam nii palju ei värise,» rääkis Drell pärast mängu.

Peatreener Tiit Soku sõnul ei kõhelnud ta Drelli mängupanekus kordagi. «Ta jättis treeningutel hea mulje. Talendikas poiss! Mängus oli visetel näha, et pinge on sees, aga küll ta edaspidi ära paneb.» Kvaliteeti tal jagub? «Kindlasti!»

Henri Drell aktsioonis Milenko Tepici vastu
Henri Drell aktsioonis Milenko Tepici vastu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Noorukit hindas ka äsja karjääri lõpetanud Talts. «Süda on rahul, vihased noored tulevad peale. Drell oli tubli. Eks see värin läheb kolmanda mänguga üle. Ta on minustki pikem (Drell on 2.04 - toim), ta mängib «kolme», mina «viite», meie põlvkonna mängijate jaoks on see nagu öö ja päev.»

Drell paistis silma ka pingil – läks mõni vise mööda, hüppas ta püsti ja ergutas. Läks vise aga sisse, oli kisa veelgi kõvem.

Pidu pingil
Pidu pingil Foto: Mihkel Maripuu / Postimees Grupp/Scanpix Baltics

«Muidugi pidin ma ju ise ka tulihingeliselt kaasa elama – see ongi praegu minu töö, olen ju kõige noorem. Kuidagi tuleb seda emotsiooni üles tõmmata!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles