IAAF pakub kiiret teed tulevase aasta sise-MMile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IAAFi maailmasarja arvestuses 400m jooksus üldvõidu noppinud Nathan Strother (USA) on üks 11 õnnelikust, kes juba praegu omale sise-MMi pääsme taganud.
IAAFi maailmasarja arvestuses 400m jooksus üldvõidu noppinud Nathan Strother (USA) on üks 11 õnnelikust, kes juba praegu omale sise-MMi pääsme taganud. Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvaheline kergejõustikuliit teatas, et kõik IAAFi maailmasarja osavõistluste võitjad tagavad automaatselt pääsme järgmisel sisehooajal peetavale Nanjingi MMile.

Ehk siis lühidalt puust ette ja punaseks: lisaks 20 000-dollarisele auhinnarahale teenivad kõik 11 tänavuse ja tulevase hooaja maailmasarja individuaalalade võitjat priipääsme 2020. aasta sise-MMile. Tõsi, viimane sõna jääb alati sportlase kodumaa alaliidule.

Uus muudatus loob ühtlasi võimaluse, et rahvuskoondised võivad suureneda iga ala kohta ühe sportlase võrra, sest senise reegli kohaselt tohtis üht riiki ühel alal esindada vaid kaks sportlast.

Tänavuse hooaja 6 osavõistlust on lõppenud ning 11 õnnelikku MMile pääsejat on seega:

Mehed

400m – Nathan Strother (USA)

1500m – Samuel Tefera (ETH)

60m tõkked – Jarret Eaton (USA)

Kõrgushüpe – Naoto Tobe (JPN)

Kaugushüpe – Juan Miguel Echevarria (CUB)

Naised

60m – Ewa Swoboda (POL)

800m – Habitam Alemu (ETH)

3000m – Alemaz Samuel (ETH)

Teivashüpe – Anzhelika Sidorova (ANA)

Kolmikhüpe – Yulimar Rojas (VEN)

Kuulitõuge – Christina Schwanitz (GER)

Kuivõrd tuleval hooaja maailmasarja osavõistlustel meeste ja naiste punktialad vahetuvad, siis samadel aladel nagu tänavu siseMMile priipääsmega enam ei pääse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles