Pildid: politsei tabas alaealistele narkoaineid müünud noormehed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja prefektuuri narkopolitseinikud pidasid veebruari alguses Tallinnas kinni alaealistele keelatud narkoainete müügis kahtlustatavad noormehed.

Põhja prefektuuri narko- ja organiseeritud kuritegude talituse uurijad pidasid 8. veebruaril Mustamäel kinni kolm noormeest, keda kahtlustatakse narkootikumide suures koguses käitlemises. 

«Kahtlustused esitati kahele 24-aastasele mehele ja ühele 17-aastasele noormehele. Seni kogutud info annab alust arvata, et mehed müüsid keelatud aineid ka alaealistele,» märkis politsei pressiesindaja Marie Aava.

Politseinikud pidasid 8. veebruari õhtul J.Sütiste tee maja ees kinni 24-aaastase ja 17-aastase noormehe ning nendega oli kinnipidamise hetkel koos 17-aastane noormees, kes lubati peale kontrollimist koju, sest temalt keelatud aineid ei leitud.

Vahetus läheduses pidasid politseinikud kinni KIA, mille roolis oli 24-aastane mees, keda kahtlustatakse keelatud ainete ebaseaduslikus käitlemises.

Autos viibisid kinnipidamise hetkel 14-aastane neiu ja eelpool mainitud kahtlustatava üheaastane laps, kes anti üle emale.

Politseinikud leidsid autost suures koguses erinevaid narkoaineid nagu MDMA-d, kokaiini ning kanepit.

Narkootikumide suures koguses käitlemises esitati kahtlustus kahele 24-aastasele mehele ja 17-aastasele noormehele.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juhi Rait Pikaro sõnul on narkokuritegude vastu võitlemise üks prioriteetidest alaealistele keelatud ainete kättesaadavuse vähendamine.

«Oleme võtnud oma tähelepanu alla ka õppeasutused, kus meie teada uimasteid õpilastele levitatakse. Alaealiste puhul püüame esmatarvitajad suunata tugiprogrammi. Eelmisel aastal koostöös tervise arengu instituudiga käivitunud programmidesse saame suunata ka täiskasvanud sõltlased. Kuid keelatud ainete müüjad ja teiste tervise arvelt rikastujad peavad arvestama, et neid ootab karistus,» märkis ta.

Pikaro sõnul laekus võimalike müüjate kohta infot muuhulgas ka tähelepanelikelt inimestelt, kes kahtlast tegevust ja võimalikku narkomüüki täheldasid ning sellest vihjetelefonile teada andsid.

«Kaaskodanike tähelepanekud on olulised ning julgustame alati inimesi oma kahtlustest teada andma. Eriti, kui keelatud aineid võidakse müüa alaealistele. Noorte puhul võib õigeaegne sekkumine aidata ära hoida sõltuvuse tekkimise ning narkokurjategijaks kujunemise,» ütles Pikaro.

Põhja prefektuuri narko-ja organiseeritud kuritegude talitusele saab vihjeid edastada telefoninumbril 6 124 465 või pohja.vihje@politsei.ee.

Narkootilise aine edasiandmisega alaealisele seotud kuritegusid registreeriti Eestis eelmisel aastal 76 ehk võrreldes 2017. aastaga 15 protsenti rohkem.

Mullu registreeriti ka 13 alalealise narkootilise või psühhotroopse aine tarvitamisele kallutamise kuritegu. 

Suures koguses narkootilise aine käitlemisega seotud kuritegusid registreeriti eelmisel aastal 1224.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles