Kogu perega ühel rolleril

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikk reis sai alguse soovist veeta perega rohkem aega enne, kui lapsed kooli lähevad.
Pikk reis sai alguse soovist veeta perega rohkem aega enne, kui lapsed kooli lähevad. Foto: Erakogu

Tänavatoit, rotid, ootamatud ebameeldivused ja 20 000 sammu päevas pole võõras ühelegi seljakotirändurile. Evelyn ja Siim Piirak pole aga tavapärased rändurid. Peale seljas taritavate kottide on neil käekõrval kaksikutest tütred, nelja-aastased Marie ja Eva. Üheskoos orienteerutakse Kagu-Aasia tänavatel juba neljandat kuud ja nende värvikatelt ja rõõmsameelsetelt videotelt on näha, et neile see meeldib.

Perekond Piirak astus lennukile oktoobri keskel, just siis, kui Eesti ilmad nutuseks kiskusid. “Plaan oli jätta üks külm lörtsine Eesti talv vahele, aga vähemasti praegu näib, et jõuame siiski veel talvesaapad ja -joped välja otsida, sest tuleme tagasi juba märtsis,” räägib Evelyn.

Kõik sai alguse aga pelgast soovist perega rohkem aega veeta enne, kui lapsed koolitee ette võtavad. “Idee oli minna koos maailma avastama, pakkuda lastele teistsugust ja ägedat geograafiatundi ja avardada silmaringi,” selgitab Siim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles