Putin: rahuarmastav Venemaa ajab vastutustundlikku välispoliitikat (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Alexei Nikolsky / AP

Rahuarmastava riigina jätkab Venemaa kaitsevõime suurendamist oma julgeoleku tagamiseks ning ajab ka edaspidi vastutustundlikku välispoliitikat, ütles president Vladimir Putin.

«Venemaa on rahuarmastav riik: me ajame vastutustundlikku välispoliitikat ja püüdleme rahvusvahelise stabiilsuse tugevdamise poole. Me jätkame riigi kaitsepotentsiaali suurendamist, meie relvajõudude arendamist ja täiustamist,» lausus president Kremli Suures palees enne 23. veebruari isamaa kaitsja päevale pühendatud kontserti.  

Kreml mõistab «kaasaegse maailma keerukust ja vasturääkivusi ning asjaolu, et endiselt on palju lahendamata konflikte, väljakutseid ja ohte,» ütles Putin. «Seetõttu jääb Venemaa ja tema kodanike julgeoleku tagamine meie kindlaks prioriteediks.» 

Vene sõjaväelaste lahinguvõime, väljaõppe tase ja tegevuste sidusus on viimastel aastatel märkimisväärselt tõusnud, lausus riigipea. Putini sõnul leidis see kinnitust nii suuremahulistel õppustel kui ka terroritõrjeoperatsioonil Süürias. 

«Meie sõjaväelased tegutsesid Süüria territooriumi bandiitidest vabastades ja tsiviilisikuid päästes vapralt, resoluutselt ja tõhusalt ning näitasid oma parimaid omadusi ja kaitsesid Venemaa huve,» sõnas president. 

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles