Venezuelas sai kokkupõrgetes sõjaväega surma kaks inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi, kus on sees vigastatud inimesed,kes said viga kokkupõrgetes sõjaväega, mis puhkesid, kui meeleavaldajad püüdsid nurjata sõjaväe katset humanitaarabi riiki toomist blokeerida.
Kiirabi, kus on sees vigastatud inimesed,kes said viga kokkupõrgetes sõjaväega, mis puhkesid, kui meeleavaldajad püüdsid nurjata sõjaväe katset humanitaarabi riiki toomist blokeerida. Foto: Ricardo MORAES / REUTERS

Venezuelas Brasiilia piiri lähistel sai kokkupõrgetes julgeolekujõududega surma kaks ja vigastada 15 inimest, teatasid inimõigusorganisatsioonid.

«Põlisrahva hulka kuuluv naine ja tema mees said surma ja veel 15 pemoni põlisrahva liiget sai vigastada,» ütles inimõigusühendus Kapé Kapé kokkupõrgete kohta, mis puhkesid, kui meeleavaldajad püüdsid nurjata sõjaväe katset humanitaarabi riiki toomist blokeerida. 

Bolívari osariigis asuva Gran Sabana linnapea Emilio González ütles varem, et hukkunud naine oli põliselanik Zoraida Rodriguez.

González ütles, et kokkupõrked puhkesid pemoni rahva esindajate ja Venezuela rahvuskaardi ja sõjaväe vahel, kes viisid Brasiilia piirile tanke. 

Päev varem andis president Nicolas Maduro käsu sulgeda tähtajatult piir Brasiiliga, kuivõrd opositsioon plaanib tuua laupäeval Brasiiliast ja veel kahest riigist Venezuelasse humanitaarabi.

Linnapea sõnul tulistasid sõdurid kohalikke kummikuulide ja pisargaasiga ning vigastatutele pakuti arstiabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles