Video: Montenegro mängumehest sai Euroliiga kõigi aegade noorim korvpallur

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fedor Zugic.
Fedor Zugic. Foto: Kuvatõmmis videost.

Korvpalli Euroliigas sündis täna ajalugu, kui Kaunase Žalgirise ja Podgorica Buducnosti vahelises kohtumises sekkus 42,1 sekundit enne lõpuvilet väljakule Montenegro mängumees Fedor Zugic, kellest sai Euroliiga kõigi aegade noorim korvpallur.

Buducnosti ridades debüteerinud mängujuht Zugic oli tol hetkel 15 aasta ja 157 päeva vanune. 76:84 kaotusmängus ei suutnud Buducnost viimase 42 sekundi jooksul enam skoorida. Zugic sai mänguvahendit puudutada vaid ühel korral, kui andis söödu meeskonnakaaslasele Norris Cole’ile. Viimane tõusis 26 punktiga kogu kohtumise üleplatsimeheks.

18. septembril aastal 2003 sündinud Zugic möödus selles arvestuses horvaatlasest Aleksandar Ugrinoskist, kes tegi oma debüüdi Euroliigas 28. jaanuaril 2004. aastal Zagrebi Cibona ridades, olles toona 15 aasta ja 266 päeva vanune.

Alla 16-aastaseid korvpallureid on seni Euroliigas debüteerinud kokku viis – lisaks eelnimetatud mängumeestele veel 23. novembril aastal 2006 Fenerbache ridades türklane Maxim Mutaf (15 aastat ja 318 päeva) ning 10. oktoobril aastal 2002 Benettoni särgis grusiin Manuchar Markoishvili (15 aastat ja 327 päeva).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles