Trump nimetas USA suursaadikuks ÜROs senise saadiku Kanadas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Knight Craft, USA tõenäoline tulevane suursaadik ÜRO-s.
Kelly Knight Craft, USA tõenäoline tulevane suursaadik ÜRO-s. Foto: Reuters/ScanPix

USA president Donald Trump teatas eile, et nimetab praeguse suursaadiku Kanadas Kelly Knight Crafti Ühendriikide uueks alaliseks suursaadikuks ÜROs.

«Kelly on teinud suurepärast tööd meie riigi esindamisel ning mul pole mingit kahtlust, et tema juhtimise all saab meie riik olema esindatud kõrgeimal tasemel,» kirjutas Trump Twitteris. 

Knight Craft nimetati ametisse nädal pärast seda, kui Trumpi eelmine valik, endine Fox TV uudisteankur ja välisministeeriumi pressiesindaja Heather Nauert võttis oma kandidatuuri perekondlikele põhjustele viidates tagasi.

Nauertil ei olnud välispoliitika valdkonnas eelnevat kogemust, kui temast kahe aasta eest ministeeriumi kõneisik sai.

Kriitikud seadsidki kahtluse alla tema suutlikkuse tegelda keeruliste rahvusvaheliste teemadega keskkonnas, kus tema vastasteks on suurte kogemustega diplomaadid.

Nauerti valimist oli eelnevalt kritiseeritud, väites, et tal pole piisavalt kaalu ühe tähtsaima diplomaatilise ametikoha täitmiseks.

Praegu täidab Ühendriike suursaadiku kohuseid ÜROs asesuursaadik Jonathan Cohen. Eelmine suursaadik Nikki Haley teatas oma lahkumisest mullu oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles