Järjekordne mürgialkoholi laine on Indias nõudnud üle 90 elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mürgist salaalkoholi joonud patsient Kushal Konwari haiglas Golaghati piirkonnas Indias.
Mürgist salaalkoholi joonud patsient Kushal Konwari haiglas Golaghati piirkonnas Indias. Foto: DAVID TALUKDAR / AFP / Scanpix

Kirde-Indias Assami osariigis on mürgise alkoholi joomise tagajärjel surnud 93 inimest ning haiglas on vähemalt 200, kõigest paar nädalat tagasi sai sarnases mürgise alkoholi levikulaines surma sadakond inimest riigi põhjaosas asuvates Uttar Pradeshi ja Uttarakhandi osariikides

«Golaghati ringkonnas on teada 58 inimese surm, 75 inimest on haiglaravil,» ütles ringkonna asejuht Dhiren Hazarika.

Naaberpiirkonna Jorhati ametnik kinnitas, et seal on surnud salaalkoholi joomise tagajärjel 35 inimest.

Hukkunud, kellest paljud on naised, töötasid piirkonna teeistandustes.

«Inimesed tulid haiglasse ränga oksendamisega, tugeva valuga rinnus ning neil oli raskusi hingamisega,» selgitas Golaghati tervishoiuosakonna juht Ratul Bordoloi.

Assami osariigis on algatatud asja osas uurimine ning politsei on vahistanud alkoholi müümise eest ühe mehe. Lisaks on töölt kõrvaldatud kaks aktsiisiosakonna ametnikku, kuna nad ei rakendanud piisavaid meetmeid alkoholi müügile jõudmise vältimiseks.

Indias saab igal aastal mürgise alkoholi joomise tõttu surma sadu inimesi, kes ostavad kõigest mõne sendi maksvat ebaseaduslikku vägijooki. India kange alkoholi ja veniliidu andmeil juuakse igal aastal riigis hinnanguliselt kokku viis miljardit liitrit alkoholi, millest umbes 40 protsenti on ebaseaduslikult toodetud.

Paljud India osariigid on kas püüdnud kehtestada või kehtestanud n-ö kuiva seaduse, mis kriitikute hinnangul kannustab takka salaalkoholi tootmist ja müüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles