Venezuela sõdurid kasutasid piiril protestijate vastu pisargaasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LUIS ROBAYO / AFP

Venezuela sõjavägi kasutas laupäeval pisargaasi ja kummikuule, et ajada laiali rahvahulka, mis nõudis pääsu üle Ureña piirisilla Colombiasse. 

«Me tahame tööd!» skandeerisid inimesed, seistes vastakuti piiri blokeeriva Venezuela rahvuskaardi märulipolitseiga. Tegemist on ühega mitmest piiriületuspunktist, mis president Nicolás Maduro korraldusel reedel suleti. 

Opositsioonijuhi Juan Guaidó toetajad Colombias kavatsevad ületada laupäeval piiri, et toimetada Venezuelasse humanitaarabi. 

Guaidó teatas, et esimene humanitaarabisaadetis on president Nicolás Maduro blokaadist hoolimata Brasiilia piiri kaudu riiki jõudnud.

«Tähelepanu Venezuela: Me teatame ametlikult, et esimene humanitaarabisaadetis on nüüd sisenenud riiki meie piiri kaudu Brasiiliaga. See on suur saavutus, Venezuela!» kirjutas ta Twitteris. 

Samas on rahutused levinud teisegi Colombia piiril asuvasse linna, kus Venezuela julgeolekujõud samuti demonstrante pisargaasiga laiali ajasid.

Meelavaldus San Antonio del Táchiras muutus vägivaldseks, kui sõdurid tõkestasid sadadel inimestel tee piirisillani. 

Varem olid pinged eskaleerunud sõjaväe blokeeritud Francisco de Paula Santanderi sillal piirilinnas Ureñas, kui elanikud hakkasid valitsuse korraldusi trotsides kõrvaldama kollaseid metalltõkkeid ja okastraati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles