Paavst võrdles laste ahistamist inimohverdusega (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus täna missal Vatikanis, mis lõpetas neli päeva kestnud  katoliku kiriku pedofiilia vastu võitlemisele pühendatud tippkohtumise.
Paavst Franciscus täna missal Vatikanis, mis lõpetas neli päeva kestnud katoliku kiriku pedofiilia vastu võitlemisele pühendatud tippkohtumise. Foto: Giuseppe Lami / AP / Scanpix

Paavst Franciscus võrdles täna Vatikanis lõppeval katoliku kiriku pedofiilia vastu võitlemisele pühendatud tippkohtumisel laste seksuaalset ahistamist inimohvrite toomisega. 

«Meie töö on pannud meid taas kord mõistma, et alaealiste seksuaalne ahistamine on ja on olnud levinud nähtus kõigis kultuurides ja ühiskondades. See meenutab mulle kunagi teatud kultuurides levinud usukommet tuua paganlikel riitustel ohvriks inimesi – sageli lapsi,» ütles kirikupea.

Neli päeva kestnud kohtumist avades kutsus Franciscus konkreetsetele sammudele pedofiilidest vaimulike vastu ning andis 114 kõrgemale piiskopile juhised, kuidas kujundada debati üleilmse skandaali peatamiseks. 

«Kui kirikus peaks ilmnema veel kas või üks ahistamisjuhtum, tuleb sellesse suhtuda ülima tõsidusega,» hoiatas paavst.

Paavts Franciscus nimetas lapsi jahtivaid preestreid saatana tööriistadeks.

«Ükski selgitus pole piisav nende laste vastu suunatud ärakasutamiste puhul,» rõhutas katoliku kiriku pea. «Nende väikeste inimeste, kes isade ja vaimsete juhtide asemel kohtusid [kirikus] piinajatega, hääletu appikarje kaja raputab südameid, mille on muutnud tundetuks silmakirjalikkus ja võim. On meie kohustus pöörata terast tähelepanud sellele hääletule, allasurutud hüüdele.»

Katoliku kiriku pedofiiliaskandaal on haaranud suurt hulka riike kogu maailmas, viimati tulid uued juhtumid päevavalgele Tšiilis, USAs ja Saksamaal. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles