GALERII: Moskvas mälestati protestimarsiga Boriss Nemtsovi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva kesklinna tänavatele kogunes täna tuhandeid inimesi, et mälestada iga-aastase marsiga 2015. aastal Kremli lähistel surnuks tulistatud Venemaa opositsiooniliidrit Boriss Nemtsovi.

Meeleavaldajad kandsid tapetud poliitiku pilte, marssides suure plakati taga, millelt võis lugeda: «Me oleme andnud Venemaa ära kelmidel, on aeg see tagasi võtta.»

Meeleavaldusele kogunes protestidel osalejate üle arvestust pidava mittetulundusühingu Valge Loendur andmeil umbes 10 600 inimest.

Lisaks Nemtsovi mälestusmarsile Moskvas toimub täna meeleavaldus ka Peterburis.

«See on marss Vladimir Putini vastu. See on marss vaba ja demokraatliku Venemaa eest,» teatas üks kogunemise korraldajaid, poliitik Ilja Jašin enne marssi avaldatud videos.

Putini üks sõnakamaid kriitikuid Nemtsov tulistati surnuks 2015. aastal, kui ta jalutas Kremli lähistel üle silla. Toona 55-aastane poliitik oli parasjagu koostamas raportit Venemaa osaluse kohta Ukraina konfliktis.

Üle-eelmisel aastal mõistis kohus ühe mehe Nemtsovi tapmise eest 20 aastaks vangi ning veel neljale mehele määrati mõrvale kaasa aitamise tõttu 11–19-aastased vangistused.

Poliitiku mõttekaaslased aga väljendasid toona arvamust, et uurimine jättis mõrva tellijad vabadusse ning varjas nende seotust kuriteoga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles