New Yorgi algkooli hoov soditi kriidiga haakriste täis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Queensi algkooli haakriste täis soditud spordiplats.
Queensi algkooli haakriste täis soditud spordiplats. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

New Yorgi politsei vihakuritegude osakond uurib üleeile ühe Queensi algkooli hoovist avastatud natsi-joonistusi.

Kooli spordi- ja mänguväljakut katsid uurija George Tourovakase sõnul kümned kriidiga joonistatud haakristid ja natside kotkasümbolid, lisaks oli asfaldile kritseldatud kiri «Heil Hitler». Lisaks oli spordiplatsile kritseldatud ka sirp ka vasar.

Linnavolikogus piirkonda esindav Karem Koslowitz ütles CNNile, et oma aknast joonistusi näinud naabermaja elanik saatsid pildid tema kontorisse ning kohe teavitasid nad juhtunust ka politseid. Koslowitzi sõnul on tegemist peamiselt juutidest elanikega naabruskonnaga.

«See oli täna äärmiselt hirmutav,» lausus linnaesindaja. Koslowitz kirjeldas, kuidas ta oli oma Poolast pärit emalt kuulnud läinud sajandil Euroopas aste leidnud antisemiitlikest rünnakutest, kuid New Yorgis üles kasvanuna ei osanud ta kunagi arvata, et midagi sellist võiks juhtuda ka tema koduks olevas USA suurlinnas.

«Sellised asjad peavad lõppema,» rõhutas Koslowitz. «Pole kahtlustki, et tegu on vihakuriteoga.»

New Yorgi linnavolikogu liige ja juutide saadikurühma juht Chaim Deutsch kutsus vastu võtma eelnõud, mis kohustaks korraldama haridusprogramm, et selgitada viha, eelarvamuste ja antisemitismi mõju. «Asjad on väljunud kontrolli alt,» toonitas Deutsch.

New Yorgis on sel aastal registreeritud juba 36 antisemiitlikku kuritegu, mullu sama ajaga oli The New York Timesi andmeil neid 21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles