Skandaalselt lõppenud Inglismaa liigakarika finaali võitis Manchester City

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester City - Chelsea. Esiplaanil Kapa Arrizabalaga.
Manchester City - Chelsea. Esiplaanil Kapa Arrizabalaga. Foto: CARL RECINE / Action Images via Reuters

Üliskandaalselt lõppenud Inglismaa liigakarikafinaalis võttis penaltitega Londoni Chelsea vastu võidu Manchester City.

Kogu kohtumine kulges küllaltki rahulikult ning ilma suuremate võimalusteta. City valdas palli 61%, ning jõudis 13 korral ka löögile, kuid ühtegi väravat City lüüa ei suutnud. Chelsea ei suutnud 120 minuti jooksul kordagi jõuda raami löögini. Nii mindi lööma penalteid.

Kohtumise põnevaimad sündmused hakkasid pihta alles 118. minutil, kui Chelsea'i peatreener Maurizio Sarri soovis penaltiteks panna väravasse panna Willy Caballero, kuid terve kohtumise raamide vahel olnud Kepa Arrizabalaga lihtsalt keeldus väljakult lahkumast ning nii ei jäänudki tulivihasel Sarril muud üle, kui jääda ootama penalteid nii, et postide vahele jäi seisma Arrizabalaga.

Esimesena asus lööma Chelsea'i ning esimene lööja Jorginho löögi tõrjus City väravavaht Ederson. City kolmas lööja Leroy Sane penalti suutis omavoliliselt väravasse jäänud Arrizabalaga tõrjuda. Kohe järgmisel penaltil eksis aga David Luiz, kes tabas löögiga posti.

Otsustava penalti suutis City poolt sisse lüüa Raheem Sterling tänu millele City penaltitega karikafinaali 4:3 võitis. Kohe peale kohtumise lõppu hakati rääkima sellest, et see võis olla Arrizabalaga viimane kohtumine Chelsea särgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles